Merkezefendi Belediyesi, engelli milli okçu Murat Turan’ın hayallerini gerçeğe dönüştürüyor. Bireysel yarışmalarda çeyrek finale kadar yükselme başarısı gösteren ve yeni hedefi Brezilya’da Rio kentinde yapılacak olan Yaz Olimpiyatları’na katılmak olan Murat Turan’a Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu tarafından tam teşekküllü tekerlekli sandalye hediye edilecek.
Milli sporcu Murat Turan, Yaz Olimpiyatları’na antrenörü Nursel Çokak ile birlikte hazırlanıyor. Ancak uzun süredir kullanılan tekerlekli sandalyesi artık işlevini tam olarak görmemeye başlaması üzerine bunu haber alan Merkezefenedi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, genç okçuya tam teşekküllü bir tekerlekli sandalye verilmesi için harekete geçti.
Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Merkezefendi Belediyesi olarak geleneksel sporlarımızı desteklemek istiyoruz. Bu konuda da Murat Turan kardeşimiz Türkiye’yi yurtdışında milli sporcumuz olarak temsil etmek üzere seçilmiş bulunuyor. Kendisini tebrik ediyorum. Bizlerde Merkezefendi Belediyesi olarak hem okçuluk sporunu, hem de engelli kardeşimiz Murat Turan’ı sonuna kadar Merkezefendi Belediyesi olarak destekleyeceğiz. Kendisine de önümüzdeki günlerde belediyemizce tam teşekküllü profesyonel okçuluk sporu yaparken kullanacağı güzel bir sandalye hediye edeceğiz. Siparişimizi verdik. Ülkemizi yurtdışında temsil ederken inşallah Merkezefendi Belediyesi’nin sağlamış olduğu sandalyeyi kullanacak. Murat Turan kardeşimizin Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz” diye konuştu.
Milli sporcu Murat Turan ise çok mutlu olduğunu belirterek, “Hem sporda hem de yaşamımda böyle bir sandalyeye ihtiyacım vardı. Bu anlamda Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Bugün bu mutluluğumu kelimelerle anlatmak inanın çok zor. Uzun zamandır ihtiyacım vardı. Ama temin edememiştim” dedi.