Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Fen Lisesi ve Mustafa Şeker Anadolu Lisesi öğrencileri hazırladıkları projeler ile TÜBİTAK Marmara Bölge Finaline katılmaya hak kazandılar. Bilecik genelinde 4 projenin katılacağı finallere, Bozüyük’ten iki Bilecik’ten bir ve Gölpazarı’ndan bir okul katılacak.
Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, okullarda proje kültürünün geliştiğini belirterek, finallere katılacak okul öğrencilerine başarılar diledi. Gümüş, "Bugün ilimizden TÜBİTAK bölge finaline kalan 4 proje var. Bu projelerin ikisi Bozüyük okullarından çıktı. Bozüyük Fen Lisesi ve Mustafa Şeker Anadolu Lisesi projeleri TÜBİTAK Marmara Bölge Finaline kaldılar. Projeler Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde (ESOGÜ) sergilendikten sonra Türkiye finali için yarışacaklar. Bu başarıda pay sahibi olan başta okul yönetimleri olmak üzere proje rehber öğretmenleri Alper Kargı, Nilgün Ödemişi ve öğrencilerimi tebrik ediyorum" dedi.
Önümüzdeki aylarda düzenlenecek proje fuarlarından bahseden Gümüş, "Diğer finale kalan iki proje Gölpazarı İmam Hatip Lisesi ile Bilecik Sağlık Meslek Lisesi okullarına aittir. Diğer taraftan Nisan ve Mayıs aylarında Bozüyük Fen Lisesi, Kumral Abdal Anadolu Lisesi, Saffet Şeker Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu, Metristepe Ortaokulu, Yavuz Sultan Selim Ortaokulu, ve Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokullarımızda TÜBİTAK proje fuarları yapılacaktır. 7 okulumuzdaki proje fuarı da tarihte ilktir" diye konuştu.