Doğanşehir Belediyesi bünyesinde ulaşım hizmetlerinin sağlanması amacıyla kurulan Doğanşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Şirketi, Beypınarı dinlenme ve mesire alanını bünyesine kazandırdı.
Doğanşehir Belediyesi, bünyesinde ulaşım hizmetlerinin sorunsuz yapılmasını amaçlayan Belediye Ulaşım Hizmetleri Şirketi karını ve sermayesini katlayarak büyümeye devam ediyor. Son olarak Beypınarı Balık Tesislerini bünyesine katan Doğanşehir Belediyesi, zarar etmekte olan tesisi 1 milyon lira ile satın alarak 500 bin TL yatırımla Doğanşehir ve bölge halkına kazandırdı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Doğanşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Bayram Kaya, “Kuruluşundan bu yana zarar eden Belediye Ulaşım Hizmetleri Şirketi’ni seçimle devr aldığımızda yaklaşık 1 milyon borcu bulunuyordu. Yıllık sanayi masrafı çok yüksek rakamlara ulaşan otobüsleri, minibüslerle değiştirdik, masrafa giden parayı kara dönüştürdük. Belediyemize ek borç getirmeden kendi imkanlarımızla borçlarımızı ödedik. Daha sonra yine bir vatandaşın elinde zarar eden zaten 70 dönümü Polat Belediyesinden Doğanşehir Belediyesine geçen tesisleri 1 milyon lira ile satın aldık. Beypınarı Tesisleri’nde peyzaj çalışmaları sürüyor. Şu an itibariyle şirketimiz, tek kuruşunu belediyeden almadan kendi bünyesinde büyüyerek ulaşım hizmetlerinin yanı sıra gıda sektöründe de atılımlar yapmış ve yüzde 100 başarı sağlamıştır. Beypınarı Dinlenme Tesislerini bölgeye hitap eder şekilde, tüm dinlenme ihtiyaçlarına cevap verecek bir mesire alanı olarak düşünüyoruz. Buraya dışarıdan gelen her misafirimiz, Doğanşehir ve Polat’ta alışveriş yaparak, esnafımızın da kalkınmasına katkı sağlayacak. Bu çalışmaları yaparken kendi kar amacımızı değil. Doğanşehir’imizin cazibe merkezi olmasını hedefliyoruz. Şirketimiz, borçlarını gayet rahat bir şekilde ödemekte, aylık ortalama 250 ila 500 bin TL ciro yapmaktadır” şeklinde konuştu.