” Taktir edersiniz ki bu iş çok meşakkatli, çok sabır ister. Ancak bunun içini saygıyla sevgiyle doldursanız devamlılık gösterir. İşte biz bunu başarmaya çalışıyoruz. Bunun içinde gerek okul eğitimi gerek futbol okulu(spor okulu) gerekse yarışan takımlarımızın önceliği her koşulda eğitim olacaktır”

“Okul Eğitimlerininyarıyıldaki karnelerini değerlendirmeye alacağız. Olumsuzsa gerekli uyarıları yapacağız. Bir müddet sonra hala düzeltilmemişse bir süre uzaklaştıracağız. Olmazsa olmazımız eğitimdir. Bunun için; Alt kategorideki 10-11-12 -13 yaş gruplarında veli toplantısı yapıp altyapı merkezimizin görev ve sorumlulukları ile gelecekle ilgili planlarımızı paylaştım. Onlarda ilk defa değerli olduklarını kulüp tarafından değer verildiklerini söylediler. Bu defa da Samsunspor kulübü Gençlik Geliştirme Merkezi olarak bizler mutlu olduk. Hatta ve hatta onlarınhep bir ağızdan gerekirse bizlerde kulübümüze her türlü yardım ve desteği veririz vereceğiz dediler. İnanın bu kadar sahiplenme duygularını hayranlıkla gördüm.Net olarak şunu söyleyeyim. Özellikle U10-11-12-13-14-15-16 yetişen gelişen yaş gruplarımız deneyimli hocalarımız nezaretinde iyi çalışıyorlar. Bende koordinatör olarak hocalarımıza bilgim, görgüm, deneyimim ve tecrübem ile onlara teori ve uygulamalı eğitimler vererek gelişmelerine katkı sağlamaya çalışıyorum. Bunun için öncelikle çalışma yöntemlerini değiştirip bireysel, grup ve takım olma çalışmalarıyla oyun fikirlerinin geliştirilmesini amaçladık.
Yarışan takımlarımıza baktığımızda U 14-15-16 takımlarımız altını çizerek söylüyorum öncelikle iyi oynuyorlar, bunun neticesinde kategorilerinde liderler. Her geçen gün üstüne koyarak gelişerek değişim gösteriyorlar. Diğer yarışan bazı kategorideki takımlarımıza baktığımızda da bir takım sıkıntılar var tabii ki….Bunlar akşamdan sabaha olacak iş değil ama düzeltmeye çalışıyoruz.
Şunu belirtmeliyim ki Antrenör ve oyuncubazında adaletten asla şaşmayacağız. Birinin hakkını alıp ötekine vermiyoruz, vermeyeceğiz.Altyapı merkezimizde çalışan antrenör ve personellerimiz ile birlikte asla hiçbir çıkar amaçlı ilişkinin içinde olmayacağız.Samsun’daki tüm kulüplerin bizim kulübümüz olduğu felsefesiyle hareket ediyor birini diğerinden asla ayırmıyoruz. Samsunspor kulübü her Samsun’lunun, her kulübün ve hepimizindir. Bu bakımdan her yaş grubunu yalnız Samsunspor hocaları değil Samsundaki tüm antrenörler birlikte izliyoruz.”

“Amacımız; sportif eğitimin yanı sıra “KİŞİLİK” gelişiminin desteklenmesidir. Kendini ispatlama yeteneği, disiplin, eleştiriye tahammül, performans bilinci ve yalnız çalışabilme kabiliyeti gibi özelliklere sahip olmalarıdır. Temel ilke olarak her zaman oyuncuyu merkeze alıp gelecek vaat eden nitelikli oyuncular yetiştirip profesyonel takıma entegresini sağlamaktır”
“Ayrıca Kulübümüz oyuncularının; takım ruhu, taşıdığı formanın değerliliği, sorumluluk duygusunun yerleştiği, güvenilir olduğu, saygı-sevgi, istek-arzu coşku içinde değişip gelişme sağlayabileceği bir yer olduğu “Misyonumuz (felsefe) ve Vizyonumuz” içinde yer aldığını bilmesi aidiyet duygusunu sağlayacaktır.”