Uğur DEMİRKIRDI, İstanbul-

Volkan Demirel'in hiç bir sakatlığı olmamasına rağmen Avrupa Arenası'nın ilk maçında dinlendirilmesi ve Fabiano'nun tercih edilmesi Fenerbahçe'nin kalesini düşürdü. Volkan gibi tecrübeli bir eldivenin ve çok formda olduğu bir dönemde rotasyon nedeniyle yedek olarak düşünülmesi rakibin küçümsendiğinin ilk göstergesiydi. Fabiano'yu da kazanmak isteyen Pereira bu oyuncusunu kaybetti.

Kadrolar açıklandığında herkesi şaşırtan bu tercih dakikalar ilerledikçe endişelerin haklı olduğunu gösterdi.

Taraftarların öfkesi önce hakeme sonra futbolculara

İlk gol tartışmalı bir penaltı sonucu gelirken taraftarların öfkesi hakemeydi. 2. golden itibaren ise Fenerbahçeli futbolcular tepkilerden nasibini aldı. Başta Meireles, Fabiano, Volkan Şen... Sonra pas hatası yaptıkça özgüvenini kaybeden Ozan… %100 hazır olmayan Van Persie kalitesindeki yıldız bile protesto edildi.

Fabiano'ya ilk kez geçtiği kalede yuhalandı. Kaleye isabet eden 4 şuttan 3'ünü engelleyemedi, 1'i ise direkten döndü. Volkan'ın yokluğunda gözler son 3-4 yıldır kaleye geçen Mert Günok'u aradı.

Fabiano'nun kurtarışları yapamamasının yanında topu oyuna sokarken yaptığı hatalı tercihler, degajları taca yollaması da taraftarları çıldırttı. 13 yıl sırtına giydiği Fenerbahçe formasını alt yapıda çeşitli yaş gruplarında giyerken, daha sonra A Takıma yükselen, zor anlarda, Volkan cezalıyken kaleye geçen, Türkiye Kupası maçlarında oynayan Mert, güven veren, fiziği, oyun anlayışı ve bir orta saha oyuncusu kadar teknik olması, ayağının düzgünlüğüyle beğeniliyordu. Mert, Fabiano'nun kötü performansı sonrası yine gündeme geldi. Sarı-Lacivertli taraftarların Molde maçında beğenmediği ve üzüldüğü konulardan biri de Mert'in takımda tutulmayıp yabancı bir kalecinin alınması ve ortaya koyduğu performans oldu.