KASTAMONU (AA) - Basın İlan Kurumu (BİK) Kastamonu Şube Müdürü Yaşar Kuru ve Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti  (KGC) Başkanı Erkan Yılmaz, Anadolu Ajansı (AA) Kastamonu Bürosu'nun yeni ofisini ziyaret etti.

Kuru, ziyarette yaptığı konuşmada, AA'nın çalışmalarını mesleki titizlik içerisinde yürüttüğünü, Kastamonu'nun güzelliklerini ortaya koyduğunu söyledi. 

Uluslararası haberciliğiyle son yıllarda öne çıkan ajansla gurur duyduklarını belirten Kuru, "1 Eylül yeni yayın döneminde Farsça ile yayın dilini 9'a çıkaracak olması, ülkemizin ve milletimizin sesinin dünyada duyulması için sevindirici ve takdire şayan bir gelişmedir. 2020'de dünyanın ilk 5 haber ajansı arasında yer alacağına inancım tamdır" şeklinde konuştu. 

KGC Başkanı Erkan Yılmaz ise 6 Nisan 1920'de kurulan ajansın Türkiye'nin ilk resmi kurumu olduğunu anımsattı.

AA'nın milli mücadele yıllarında önemli misyon üstlendiğini aktaran Yılmaz, "Kurtuluş Savaşı'nda çok zor bir görevi yerine getirdi. TBMM'nin çıkardığı ilk yasaları duyurdu. Haberleriyle, kentimizin Türkiye ve dünyada sesi olmaya çalışmaktadır. Tüm personeline bundan sonraki mesleki yaşamlarında bol başarı ve kolaylıklar diler, yeni ofisin hayırlı olmasını temenni ederim" ifadesini kullandı. 

AA Kastamonu muhabiri Yusuf Çelik de kurumun çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

Ziyarette, KGC Genel Sekreteri Sabahattin Büyükoral da hazır bulundu.