Çanakkale Zaferinin 100. Yılında, tarih bilincinin gelişmesi ve vatan sevgisi tazelenmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı, Birlik Vakfı ve Millî Türk Talebe Birliği iş birliğinde “Çanakkale Ruhu ve Gençlik” konulu Liseler Arası Kompozisyon Yarışması düzenlendi.
Erzincan’da yapılan değerlendirmede yarışmaya katılan 86 eser arasında Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Şeyda Sarıkan ve Elif Buse Çıldır Erzincan Anadolu Lisesi öğrencisi Elif Güven ve Rabia Seçil Erdem Mustafa Kemal Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Zeynep Buse Kocatürk ilk 5’e girerek bölge değerlendirmesine katılmaya hak kazandığı öğrenildi.
Malatya’da yapılan ve Malatya, Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkâri, Iğdır, Kars, Muş, Tunceli, Van illerinin katıldığı bölge değerlendirmesinde Erzincan Anadolu Lisesi öğrencisi Elif Güven üçüncü, Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Şeyda Sarıkan ise dördüncü olduğu öğrenildi.
Yedi bölgeden seçilen eserlerin katılımı ile gerçekleştirilen Türkiye değerlendirmesinde Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Şeyda Sarıkan “Vatan Sağ Olsun” isimli kompozisyonu ile Türkiye Dördüncüsü seçilmiş ve mansiyon ödülü almaya hak kazandığı öğrenildi.
Türkiye Dördüncüsü olarak mansiyon ödülü almaya hak kazanan öğrenci Şeyda Sarıkan, İstanbul Haliç Kongre Merkezinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla düzenlenen ödül töreninde hediyesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.
Erzincan Sosyal Bilimler Lisesi Okul Müdürü Hamza Yılmaz ve öğrenci Şeyda Sarıkan’ın babası Beşir Sarıkan’ın da hazır bulunduğu törende Şeyda Sarıkan’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden almış olduğu ödül, Erzincan’da büyük bir gurur ve mutluluğa neden olduğu belirtildi.
Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bir var oluş destanı olan Çanakkale Savaşı’ndaki diriliş ruhunu gençliğe taşımak ve şehitlerimizi yâd etmek amacıyla gerçekleştirilen yarışmada Türkiye Dördüncüsü olarak ilimize büyük bir gurur yaşatan Sosyal Bilimler Lisesi öğrencimiz Şeyda SARIKAN ve Erzincan Sosyal Bilimler Lisesi idareci ve öğretmenlerine teşekkürü bir borç biliyoruz.” İfadelerinde bulunuldu.