SİNOP (AA) - İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresinin destek verdiği, Su Ürünleri Mühendisi Su Altı Fotoğrafçısı ve Dalış Eğitmeni Sertaç Çelik tarafından "Su Altından Sinop" adlı fotoğraf sergisi açıldı.

Bülent Ecevit Caddesi Atatürk Anıtı önünde hazırlanan serginin açılışına Vali Yasemin Özata Çetinkaya, Belediye Başkanı Baki Ergül, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.                  

Çelik, Sinop'un su altı zenginliklerini insanlara tanıtmak ve su altında ne tür bir canlı yaşamının olduğunu göstermek amacıyla son 3 yıllık çalışmalar sonucunda su altı ve Sinop'a ait kültürel fotoğrafları birlikte sergilediğini söyledi.

Su altında yeni canlı türlerinin ortaya çıktığını belirten Çelik, "Sinop'ta yaşayan insanların bir çoğu su altında ne tür canlıların yaşadığını bilmiyor. Sinop'ta ilk kez su altında çektiğim değişik canlı türlerinin fotoğraflarını sergiliyorum. Sergideki fotoğraflara bakan insanlar, Sinop'un su altı zenginliğini farklı yönlerle ilk kez görmüş olacak" dedi.

Daha sonra serginin kurdelesini kesen protokol üyeleri, Sertaç Çelik'ten sergide bulunan fotoğraflar hakkında bilgi aldı.

Altmış fotoğrafın yer aldığı "Su Altından Sinop" adlı serginin 3 gün açık kalacağı belirtildi.