Türkiye’nin yüzölçümü bakımından en büyük ilçesi olan Konya’nın Cihanbeyli ilçesinde kar yağışı nedeniyle yaşanan sorunlar, belediyenin hızlı ve planlı çalışmaları sonucu kısa sürede ortadan kaldırıldı.
Geçtiğimiz hafta Konya’nın tamamında etkili olan ve günlük yaşamı olumsuz etkileyen yoğun kar yağışı Cihanbeyli’de de kendini gösterdi. İlçeyi bembeyaz bir örtüye bürüyen kar yağışı günlük yaşamda bazı sorunları da beraberinde getirdi. Ancak bu sorunlar belediyenin hızlı ve planlı hareket etmesi sonucu ortadan kaldırıldı. Başta ilçe merkezi olmak üzere, çeşitli noktalarda kurulan 6 birimde görevli personel karla mücadeleyi etkin bir şekilde gerçekleştirdi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, Türkiye’nin son yıllardaki en çetin kış mevsimini yaşadığını belirtti. Yağışların bir tarım şehri olan Konya’yı sevince boğduğunu ve özellikle kar yağışının yeraltı suları ile barajlar için büyük önem taşıdığını ifade eden Başkan Kale, ancak bu yağışların günlük yaşamda bazı sorunları da beraberinde getirdiğini kaydetti. Belediye olarak meteorolojik uyarıları da dikkate alarak günler öncesinden gerekli hazırlıkları yaptıklarını ve dolayısıyla günlük yaşamı olumsuz yönde etkileyen hava koşullarına hazırlıksız yakalanmadıklarını anlatan Başkan Kale, alınan tedbirlerin faydalarını geçtiğimiz hafta en iyi şekilde gördüklerini kaydetti. Mehmet Kale “Yaptığımız çalışmalarda ilçemizin çok büyük bir yüzölçümüne sahip olmasının getirdiği bazı zorluklar bulunuyor. Ancak biz bunu mükemmel bir organizasyon ve planlamayla aştık. Kar yağışının etkisini gösterdiği ilk saatlerden itibaren ekiplerimiz başta ilçe merkezimiz olmak üzere Cihanbeyli’nin dört bir yanında çalışmalarına başladı. Vatandaşlarımızın hızlı ve kolay hizmet alabilmesi amacıyla göreve gelir gelmez 6 farklı noktada kurduğumuz birimlerimizde de ekipler belli önceliklere göre planlı bir şekilde hareket etti. Yollarımız sürekli açık tutuldu. Özellikle Ankara yolunun da açık tutulması amacıyla üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirdik. Yollarda buzlanmaya karşı solüsyon uygulaması gerçekleştirdik. Yaptığımız tüm bu çalışmalarla toprağımıza bereket getiren bu yağışlar nedeniyle ortaya çıkabilecek tüm sorunları hızlı ve planlı hareket ederek ortadan kaldırdık Böyle güzel ve bereketli kar yağışları yeter ki her zaman olsun, biz ekibimizle birlikte çalışmaya her zaman hazırız. Ben bu çalışmalarda büyük fedakarlık gösteren Belediye Başkan Yardımcımız Mehmet Satılmış’a, birim amirlerimize, müdürlerimize ve operatörlerimizden işçilerimize kadar herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Kale, diğer taraftan sert kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta zorluk çeken yaban hayvanları için de doğaya düzenli olarak yiyecek bıraktıklarını kaydetti.