Enver ALAS - Cemal KÖYÜK/İSTANBUL, () TÜRKİYE  Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 77'inci yılı nedeniyle İstanbul Valiliği tarafından bir anma programı düzenlendi.

Harbiye Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen törene İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, mülki ve askeri personel ile İstanbul'daki çeşitli ilk ve orta okul öğrencileri, öğretmenler, veliler ve davetliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende 1. Ordu Komutanlığı'nda görevli Piyade Kurmay Albay Nihat Aksüt, Atatürk'ün yaşamı ile Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı yıllarındaki askeri başarılarını anlatan bir konuşma yaptı. Atatürk'ü Anma Haftası nedeniyle İstanbul genelinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. 1'incilere ödüllerini Vali Vasip Şahin, 2'ncilere Orgeneral Ümit Dündar, 3'üncülere ise Kadir Topbaş hediyelerini takdim etti. Ardından şiir yarışmasında 1'inci olan Zeytinburnu Sümer Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Latife Özuygur, 'Bir Kahraman Doğuyor' adlı şiirini, Kompozisyon yarışmasında 1'inci olan Pendik Alparslan Anadolu Lisesi öğrencisi Fatma Aybüke Gürsoy ise ' Bir Adam' adlı eserini okudu.
ATATÜRK'ÜN SEVDİĞİ ŞARKI VE TÜRKÜLER SESLENDİRİLDİ
Programda Ataşehir İstanbul Üniversitesi Vakfı Özel Adıgüzel Okulları Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan ve TRT Sanatçısı Nusret Yılmaz'ın katkılarıyla 'Atatürk Oratoryosu' sunuldu. Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'ndaki milli mücadelenin anlatıldığı Atatürk Oratoryosu'nda Atatürk'ün sevdiği şarkı ve türküler de seslendirildi.
Programın sonunda ise İstanbul Valisi Vasip Şahin, öğrenciler ve öğretmenlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

(FOTOĞRAF)