Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Trabzonspor galibiyetine ilişkin yaptığı açıklamada, “İlk yarı itibariyle 13-14 şutumuz vardı. Belki de oyunu ilk yarısı itibariyle tamamen cebimize alacağımız bir skor elde edebilirdik” dedi.
Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında sahasında Trabzonspor ile karşılaşan Medipol Başakşehir, sahadan 1-0 galip ayrıldı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, “Sakin, sabırlı ve coşkulu oynamak bizim için önemliydi. Rakibin analizini yaptığımızda son derece bireysel oyuncu yetenekleri fazla olan takımdı. Bu ligin bu haftaya kadar rakibin ceza sahasına en fazla yüksek top atan takımıydı. Bunun için bir sürü hücum opsiyonlarında tek bir çözüm noktası vardı. Bizim sahanın içinde yana, öne ve kenarlara kaymak vardı. İlk yarı itibariyle 13-14 şutumuz vardı. Belki de oyunu ilk yarısı itibariyle tamamen cebimize alacağımız bir skor elde edebilirdik. Geniş alanlarda basit top hataları yapmamak gerekiyordu. Bugün itibariyle 11. hafta ve 19 puan. Hem oyun kalitesi gelişiyor hem de puan olarak daha üzerindeyiz. Geçen seneki bulunduğumuz konum itibariyle bizim için ulaşılabilir hedeflerden birisi olan yukarılardayız. Geçen sene Trabzonspor, Bursaspor gibi takımlarla, bu sene de bunun içine Kasımpaşa girecek, belki sürpriz bir takım da girebilir. Domine taşların renkleri belli değil. İlk 3’de değişiyor. O arada bulunabilirsek bizim için son derece önemli. Bunu yeterli görmeyeceğiz. Yeterli görmek gelişimimize engelleyecek. İki devreden çıkaracağımız önemli mesajlar var. Maça gelenlere ve televizyon başında olanlara da iyi bir maç seyrettirdiğimizi düşünüyorum. Her iki takım oyuncularını tebrik ediyorum” dedi.
"TRANSFER İÇİN TASARRUFUMUZ YOK"
Devre arası için transfer ihtiyaçlarının olup olmadığının sorulması üzerine deneyimli çalıştırıcı, “Semih geçen hafta itibariyle antrenmanlara başladı. Batdal’ın oyun performansından çok memnunum. Onunla bunları konuşuyoruz. Ceza sahası içinde daha doğru pozisyon alma gibi bir durum oluşuyor. Sokol çok doğru geliyor ama önünde oyuncular var. 3 tane yeterli gözüken oyuncumuz var. Daha 6 hafta ve kupalar var. Oyuncuların performansı o fotoğrafı ortaya çıkaracak. Ekip dünyanın her tarafında bütün bölgelerle ilgili çalışıyor ama 22 tane eşdeğer de oyuncu grubuna ve rekabet ortamına sahibiz, bu güzel bir şey. Şu an itibariyle tasarrufumuz yok. Olabilirse de hazırlıklarımız var” dedi.