Suriye’deki Müslüman Bayır-Bucak Türkmenleri için Nevşehir Genç İHH Gönüllüleri tarafından başlatılan kampanya çerçevesinde toplanan bir tır dolusu yardım Suriye’ye gönderildi.
Suriye’de savaşın başladığı günden bu yana Nevşehir’de toplanan 123. Yardım tırının gönderilmesi nedeniyle Gülbahçe önünde tören düzenlendi. Burada konuşan İHH Nevşehir Koordinatörü Baki Öncel, Suriye’deki Müslümanlar için başlattıkları kampanyaya Nevşehirli hayırseverlerin büyük ilgi gösterdiklerini ve 123. Yardım tırını uğurlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Öncel, kampanyadaki özverili çalışmalarından dolayı Genç İHH Gönüllülerini kutladı.
Genç İHH Gönüllüleri adına konuşan Asiye Yalap ise; hayırsever vatandaşların destekleri ile topladıkları bir tır dolusu gıda ve tıbbi malzemenin İHH Reyhanlı deposuna gönderildiğini buradan da yardımların Suriye’deki Bayır-Bucak Türkmenlerine yine İHH kanalıyla ulaştırılacağını ifade etti. Yalap: “Suriye’de zalimlerin Mübarek Ramazan ayında Müslümanlara karşı zulmü her geçen gün artıyor. Bu yaşananlar karşısında biz gençlerde insan olmanın verdiği sorumluluğun bilinciyle bir kampanya başlattık. Bu kampanya da bizlere destek olan hayırseverlerin yardımlarını Müslüman kardeşlerimize İHH kanalıyla ulaştıracağız” dedi.
Konuşmaların ardından İHH 123. Yardım Tırı Nevşehir’den Reyhanlı’ya hareket etti.