Muş'un merkeze bağlı Ağartı köylüleri, asfalt yolun kısa sürede bozulması yüzünden her araç geçtiğinde toz bulutu altında kaldıklarını belirterek tepki gösterdiler. Köyde tozdan etkilenmemek için çocuklar maske takarak dolaşıyor.
Merkeze 40 kilometre uzaklıktaki 1900 nüfuslu Ağartı köylüleri, geçen yıl dökülen asfaltın kalitesiz oluşu yüzünden kısa sürede bozulması nedeniyle toz toprak içinde kaldılar. Ağartı'nın yaşanmaz hale geldiğini anlatan köylüler, her araç geçişinde ve çıkan rüzgarda daha çok sıkıntıya girdiklerini belirttiler. Köylüler toz kalkmaması için yolu hortumlarla sularken, çocuklar da dışarıda maske ile dolaşıyor. Her yarım saatte bir yolu sulamak zorunda kaldıklarını söyleyen köylülerden Kıymet Tarhan, "Tozdan dolayı evlerimizin kapı pencerelerini açamıyoruz. Maskesiz köyde dolaşamaz olduk. Tozdan çocuklarımız mikrop kapıyor. Komşulardan hastanede yatan çocuklar oldu. Yetkililerden bir an önce yardım istiyoruz" dedi.
Geçen yıl sorunlarının çözülmesi için müracaat ettiklerini anlatan Burhan Çelik ise, topraktan asfalt yapıldığını iddia etti. Yaz sıcağında evlerin penceresini toz yüzünden açamadıklarını aktaran Çelik, çocuklarının sokakta oynayamadıklarından yakındı.

FOTOĞRAFLI