TRABZON (AA) - PTT 1. Lig takımlarından 1461 Trabzon'un teknik direktörü Hamdi Zıvalıoğlu, "Sadece hakkımız olanı istiyoruz. Sahada mücadele eden oyuncuların giydiği formanın rengine ve ismine göre hareket edilmesin" dedi.

Zıvalıoğlu, yaptığı açıklamada, deplasmanda Alanyaspor'a 2-1 mağlup olduklarını anımsatarak, sezon başından bu yana tek amaçlarının taraftarlara güzel futbol izletmek olduğunu söyledi.

Futbol camiasında 1461 Trabzon için "hedefi olmayan takım" şeklinde söylentilerin hakemleri de etkilediğini vurgulayan Zıvalıoğlu, "Ligin 10. haftasına gelindiğinde futbol camiasının dilindeki 'hedefi olmayan takım' söylemi maçlarımızı yöneten hakemlerde sanırım farklı bir motivasyon yaratıyor. Bir takımın şampiyonluk yaşamayacağı, hedefsiz olduğunu göstermez. Şampiyonluktan daha değerli hedeflerimiz var" ifadelerini kullandı.

Her maçta farklı hakem hatalarıyla karşılaştıklarını, bunun en son örneğini ise Alanyaspor karşılaşmasında yaşadıklarını belirten Zıvalıoğlu, şöyle devam etti:

"Alanyaspor maçında müsabaka hakemlerinin aynı pozisyonlara farklı yorumlar getirmesi bizleri üzmüş, oyuncularımızın moral ve motivasyonunu bozmuştur. Biz şimdiye kadar hakemler hakkında hiç konuşmadık. Ancak Alanyaspor karşılaşmasında ve bundan önce kaybettiğimiz veya kazandığımız karşılaşmadaki hakemler taktir haklarını rakiplerden yana kullandı. Karşılaşmaya oyuncularımız çok iyi başladı, fakat dakikalar ilerledikçe karşılaşmanın hakemleri gol atmamamız ve galip gelmememiz için sahada her şeyi yaptı."

Takımının hakkının yendiğini savunan Zıvalıoğlu, "Bu takımın üzerinde insanların, futbolcuların, çalışanların emekleri var. Bu kadar olur mu? Günah değil mi? Gördüğün şeyi çalacaksın, çifte standart yapmayacaksın. Sadece hakkımız olanı istiyoruz. Sahada mücadele eden oyuncuların giydiği formanın rengine ve ismine göre hareket edilmesin" değerlendirmesinde bulundu.