DENİZLİ Kamu-Sen Temsilciliği, Milliyetçi Hareket Partisi ve ülkücülerle birlikte Doğu Türkistan için eylem yaptı. Eylemciler, Çin'in Doğu Türkistan'daki uygulamaları karşısında Türk hükümeti ve dünya devletlerinin müdahale etmesi gerektiğini söyledi.
Delikliçınar Meydanı'nda toplanan Kamu-Sen ve MHP üyesi yaklaşık 100 kişi, Çin Devleti'ni protesto etti. Grup adına açıklama yapan Kamu-Sen Denizli Temsilcisi Turgay Demirtaş, Çin'in yıllardan bu yana Doğu Türkistan'da sistematik katliamlar yaptığını, bütün dünyanın bu dram karşısında sessiz kalıp, izlediğini öne sürdü. Demirtaş, Türkistan'ın kan gölüne döndüğünü belirterek, şöyle dedi:
"Bir dönem sözde dünya liderliğine soyunup, sözüm ona diktatörleri hizaya getirme peşinde koşanlar, milletin değerlerini oya tahvil etmek için yeni Osmanlıcı kesilenler, dantelli kefenlerle yola çıkanlar neredesiniz? Haydi çıkın ortaya. Türkmenlerin üzerinde uygulanan bu katliama ne hükümet ne de dünya devletlerinin seyirci kalması kabul edilemez. Bu nedenle Türk hükümeti bu vahşete bir an önce 'Dur' demek zorundadır. Türkistan'daki zulüm sona ermeden, gümrük kapılarından tek bir Çin malının Türkiye'ye giremeyeceğini ilan etmek zorundadır. Türk milleti uyan, kardeşin katlediliyor."
Açıklama ardından Doğu Türkistan bayrağı ve dövizler taşıyan grup, Çin'i protesto edip, sloganlar attı.

FOTOĞRAFLI