Ergin KARATAŞ / İZMİR, ()- TARİHİNDE ilk kez Turkish Airlines Euroleague'de mücadele etmeye hazırlanan Pınar Karşıyaka, 5 yıl içinde gerçek bir Avrupa devine dönüştü.
İlk kez 1976'da tanıştığı Avrupa arenasında 2002-2010 arasında 8 yıl boyunca hiç yer alamayan Karşıyaka, 2009'da ligde play off'a bile kalamadı. Yeni bir yapılanmayla 2010'dan itibaren ligde sürekli play off oynayan ve geçen sezon 28 yıl sonra 2'nci defa şampiyon olan yeşil kırmızılı ekip, 2010-11 sezonunda Avrupa'nın 3 numaralı kupası Eurochallenge'ta başladığı serüveninde, kıtanın en prestijli organizasyonu olan Euroleague'e kadar yükseldi.
Avrupa'da 5 yıldır aralıksız ülkemizi temsil eden Pınar Karşıyaka, 2010-11'de Eurochallenge Cup'ta çeyrek final, 2011-12'de ikinci tur oynadı. Aynı organizasyonda Antrenör Ufuk Sarıca önderliğinde 2012-13'te final oynayan Karşıyaka, Krasnye Krylia'ya evinde uzun süre önde götürdüğü maçta 1 sayı farkla yenilince kupadan oldu. Ardından, Sarıca yönetiminde Türkiye'deki 3 kupayı da kazanan Pınar Karşıyaka, 2013-14'te ilk kez yer aldığı Eurocup'ta 2'nci turu, geçen sezon da çeyrek finali gördü. Ligdeki tarihi şampiyonluğuyla Euroleague kapılarını açan yeşil kırmızılılar, dünya devleri Barcelona Lassa, Panathinaikos, Zalgiris Kaunas'ı ilk kez İzmir'e getirecek.
BARCELONA LASSA HEYECANI
Pınar Karşıyaka'nın başında tarihi başarılara imza atan antrenörü Ufuk Sarıca, Barcelona Lassa'yı ağırlayacak olmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. Ufuk Sarıca, bu konuda şunları söyledi
"Tarihimizde ilk kez Barcelona Lassa'yla karşılaşacağız. Bütün kentte bu heyecanı yaşıyoruz. Euroleague'de amacımız, gidebildiğimiz yere kadar gidebilmek ve burada kalıcı olabilmek. Perşembe akşamı çok güzel bir ortamda kazanmak en büyük hedefimiz olacak. Başarırız, başaramayız ama oyunun içinde olacağız. Her zaman olduğu gibi son topa kadar mücadele edeceğiz."