"Yeni Yıl Yeni Umutlar Olsun, Her Oyuncak Bir Tebessüm Olsun" sloganıyla Mavi Çocuk Utku Umut Işığı Derneği’nin başlattığı oyuncak kampanyasına Seyhan Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar’dan destek geldi.
Başkan Karalar, Acıbadem Adana Hastanesi ve Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi onkoloji ve hematoloji servisinde yatan lösemi hastası çocukları ziyaret ederek onlara yeni yıl hediyelerini verdi.
Dernek kurucusu Kemal Yücel, Başkan Yardımcısı Kadir Özdemir ve Seyhan Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürü Fazilet Bektaş ile birlikte Başkan Karalar, ilk olarak Balcalı Hastanesi Başhekimi Yeşim Taşova’yı ziyareti edip servisteki yatan çocuklar ile ilgili bilgiler aldı. Ardından çocukları tek tek ziyaret edip oyuncakları çocuklara teslim etti.
Dernek kurucusu ve başkanı Kemal Yücel, bu tarz ziyaretler ile hem çocuklara yalnız olmadıkları mesajını vermek istediklerini hem de toplumun dikkatini çekerek, lösemi hastalığına karşı bir duyarlılık sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Yücel, ayrıca Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a gösterdiği anlamlı davranıştan dolayı ve çocuklara umut ışığı olmasından ötürü teşekkür etti.