ERD, () - TÜRKİYE A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2015 CEV Avrupa Ligi finali ilk maçında deplasmanda karşılaştığı Macaristan'a 3-0 mağlup oldu.

ERD Arena'da oynanan maçta Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, 25-23, 25-23 ve 25-21'lik set sayılarıyla Macaristan'a 3-0 yenildi. Finalin ikinci ve son maçı 13 Eylül'de İzmir Atatürk Voleybol Salonu'nda oynanacak. Türkiye'nin şampiyonluğa ulaşabilmesi için Macaristan'ı 3-0 ya da 3-1 mağlup etmesi ve bu skorlarla maçın sona ermesi durumunda oynanacak altın seti de kazanması gerekiyor.

Bu arada Ay-yıldızlı oyuncular, terör saldırılarında şehit düşenleri anmak ve terörü lanetlemek için sahaya kollarında siyah bantlarla çıktı. Karşılaşmayı, Macaristan Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakıllı ve elçilik çalışanları da takip etti.

A Milli Kadın Voleybol Takımı Antrenörü İsmail Yengil, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada hakemleri maçın kaderini değiştirecek kararlar verdiğini belirterek, "Özellikle ilk setin sonunda verilen kırmızı kart, maçın son sayısı olması nedeniyle oldukça gereksizdi. Yardımcı antrenörümüz tablete basmasına rağmen tabletteki hata nedeniyle seti kaybettik. Türkiye'de oynayacağımız maçta galip gelerek kupanın sahibi olmak istiyoruz'' dedi.

Salon: ÉRD Aréna (ÉRD)

Hakemler: Ilian Georgiev (Bulgaristan) - Sinisa Isajlovic (Avusturya)

Macaristan: Horvath (11), Vacsi (6), Pallag (6), Sandor (17), Dobi (12), Talas (4), D.Kötel (L), Szakmary, Z.Kötel, Liliom (2), Szeles

Türkiye: Cansu(2), Fatma(6), Melike(5), Meryem(15), Ezgi Dağdelenler(17), Melis(7), Serpil, Ceren(3), Ezgi Dilik, Buse (L), Birgül

Setler: 25-23, 25-23, 25-21

Süre: 96' (35', 30', 31')