ABD'de haftalardır devreden "Powerball" lotosunda "Jackpot" olarak bilinen büyük ikramiye 1,4 milyar dolara çıkarken, yetkililer ödülün çarşamba gecesine kadar daha da yükselebileceğini belirtiyor.

Kolon başına iki dolar karşılığında oynanan şans oyununda büyük ikramiyeyi kazanmak için 6 farklı numarayı sırasıyla bilmek gerekiyor. Çarşamba ve cumartesi olmak üzere haftada iki kez çekilen Powerball'un hafta sonu çekilişinde şanslı 6 rakamı tutturan çıkmamıştı. Devreden 900 milyon dolarlık rekor ikramiyenin, pazartesi akşamı itibarıyla 1,4 milyar dolara çıkması ülkedeki heyecan fırtınasını bir kademe daha yükseltti.
Milyonlarca Amerikalının kazanma hayalleri kurduğu "Powerball", ABD'deki 44 eyaletin yanı sıra başkent Washington DC, Virgin Adaları ve Puerto Rico'da oynanabiliyor.

Öte yandan, resmi istatistiklere göre, Powerball lotosunu tutturma şansı, 292 milyon 200 binde bir. ABD Meteoroloji İdaresi'ne göre bir kişiye bir yıl içinde yıldırım çarpması ihtimali ise yaklaşık 700 binde bir. Yani, bir kişiye yıldırım çarpma olasılığı, ikramiyeyi kazanma ihtimalinin yaklaşık 417 katı.

Fakat ümit kırıcı istatistikler, büyük ikramiyeyi kazanma hayalleri kuranları durdurmaya yetmiyor. Milyonlarca Amerikalı çekiliş öncesi loto bayilerine akın ederek şansını denemek istiyor.

ABD'de bugüne kadarki en büyük şans oyunu ikramiyesi 656 milyon dolardı. Mart 2012'de kazanılan büyük ödül, üç kişi arasında paylaştırılmıştı. Bugüne kadar tek bir kişinin kazandığı en yüksek ikramiye ise 590,5 milyon dolar olarak kayıtlara geçti. Rekor seviyedeki bu ikramiyeyi, Haziran 2013'te yapılan çekilişte 84 yaşında emekli bir kadının kazanması uzun süre gündemde kalmıştı.


Hürriyet