ESKİŞEHİR, () - BÜYÜK önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77'nci yılında  Eskişehir'de törenlele anıldı. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Vilayet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde gün boyu Ata'ya saygı nöbeti başlattı.
Eskişehir'deki 10 Kasım törenleri Vilayet Meydanı'nda yapıldı. Törene Vali Güngör Azim Tuna, Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Şanver, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, Ak Parti Milletvekilleri Harun Karacan ve Emine Nur Günay, CHP Milletvekili Gaye Usluer ile çok sayıda kişi katıldı. Yılmaz Büyükerşen'in törene üzerinde Atatürk fotoğrafı bulunan kravat takarak katılması dikkat çekti.
Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediyesi'nin çelenklerinin Atatürk Anıtı'na konulmasının ardından saat 09.05'te çalan sirenle birlikte 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Törene katılanlar, töreni izleyenler ve yoldan geçenler 2 dakika boyunca oldukları yerde durdu. Tramvaylar ve araçlar da aynı dakikalarda hareket etmedi.
Resmi törenin ardından CHP, Vatan Partisi, ADD ve Eğitim İş sendikası tarafından Atatürk Anıtı'na çelenkler konuldu. ADD Şube Başkanı Azmi Kerman ile dernek üyeleri Atatürk Anıtı önünde gün boyu Ata'ya saygı nöbeti başlattı.
FOTOĞRAFLI