ÖĞRETMENLERİ İÇİN YÜRÜDÜLER
Suruç İlçesi'ndeki patlamada hayatını kaybeden İngilizce öğretmeni 28 yaşındaki Süleyman Aksu için bir grup öğrenci, öğretmen yürüyüş yapıp daha sonra taziye ziyaretinde bulundu.
İngilizce öğretmeni Aksu'nun öğretmenlik yaptığı Şemsettin Onay Lisesi önünde bir araya gelen öğrenciler ve öğretmen arkadaşları ellerindeki pankartlarla ve sloganlarla ilçe merkezindeki Cengiz Topel Caddesi'ne kadar yürüdü. Kepenklerin kapalı olduğu ilçede, esnafta da yürüyüşe destek verdi. Yürüyüş sırasında duygusal anlar da yaşandı. Bazı öğrenciler ve yakınları gözyaşı döktü. 
Öğrenciler daha sonra Aksu için evlerinin bahçesinde kurulan taziye çadırına gitti. Öğrenciler Suruç’ta hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan öğretmen Kenan Canan, "Kobani’de yıkılan umutları yeşertmeye, kütüphane, çocuk parkı yapmaya gideceklerdi. Aslında sadece Kobani’nin inşası için değil, tüm dünyaya kardeşlik mesajı vermek isteyen güzel yürekli insanlarımıza haince bir saldırı düzenlendi. Saldırıda yaşamını yitiren güzel yürekli insanlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, yaralı yurttaşlarımıza da acil şifalar dileriz" dedi.

FOTOĞRAFLI