Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, () - İSTANBUL'da Amerikan Konsolosluğu'na yapılan silahlı saldırıda yaralı ele geçirilen terör örgütü DHKP-C üyesi 51 yaşındaki Hatice Aşık'ın Afyonkarahisar'da oturan amcası 71 yaşındaki Ömer Aşık, "Köyde irtibatta olduğu kimse yoktu. Babası 2 yıl, annesi 4 yıl önce vefat etti" dedi.
Konsolosluk saldırısında  yaralı ele geçirilen kişinin Hatice Aşık olduğunun ortaya çıkması, memleketi Afyonkarahisar'ın Sultandağı İlçesi'ne bağlı Kırca Köyü'nde herksi şoke etti. Kardeşiyle küs olmaları nedeniyle yeğenleriyle de 30 yıldır görüşmediğini kaydeden amca Ömer Aşık, yeğeni Hatice'nin, DHKP-C'ye örgütüne girişiyle ilgili şunları söyledi:
"Okuyup, Ankara Hacettepe Tıp Fakültesi ameliyathane hemşiresi oldu. Bir gece yarısı hiç tanımadığı bir kişi gelip 'Bize sargı bezi ilaç vereceksin, vermezsen anneni, babanı, kardeşlerini öldüreceğiz' demiş. Korkusundan ilaç ve sargı bezlerini vermiş. Bir hafta sonra aynı kişiler yine gelip isteklerde bulunmuş. Korkuyla yine isteklerini yapınca, doktor malzemelerin azaldığını fark etmiş. Doktor 'Bu sargı bezlerini, ilaçları çalan mı var, satıyor musun' diye sorunca, suç ortağı olarak yargılanmaktan korkup teröristlerle gitmiş."
"BABASIYLA GÖRÜŞMEYİ KABUL ETMEMİŞ"
Hatice Aşık'ın hapisten çıktıktan sonra yeniden saldırıya karışmasına bir anlam veremediğini anlatan amca, yeğeninin hapiste babasıyla da görüşmediğini aktardı. Hatice Aşık'ın birinci derece yakınları ile hiç bir irtibatı olmadığını belirten Ömer Aşık, şöyle konuştu:
"15 yıl cezaevinde yattı. Kütahya'da cezaevinde kalırken, babası görüşmeye gitmiş. Kız görüşmeyi kabul etmemiş. 'Benim ailem yok' demiş. Babası 2, annesi 4 yıl önce vefat etti. Hapisten çıkıp yine olaylara karıştığını duyduk. Sonra yine cezaevine gönderilip 2.5 yıl daha yatmış. Yeni saldırıyı da bugün duydum. Keşke vatana millete faydalı biri olsa, bu olaylara karışmasaydı."
Hatice Aşık'ı en son ilkokul öğrencisiyken gördüğünü dile getiren Ömer Aşık, "Köyle bir alakaları yoktu. Biz de küs olduğumuz babalarıyla bile hiçbir zaman biraraya gelmedik" dedi.

FOTOĞRAFLI