Didim Belediyesi eski Başkanı Selahattin Aydın, “Altınkum Güzelleştirme ve Sağlıklılaştırma Projesi” kapsamında yürütülen çalışmalara şartlı destek verdi.
Didim Belediyesi tarafından başlatılan, 3194 Sayılı İmar Kanunu ve yönetmeliklerine uygun bir şekilde gerçekleştirilmesi planlanan proje kapsamında, Altınkum Mahallesi, Yalı Caddesi ve bağlantılı yollarında yer alan binalara estetik kazandırması amaçlıyor.
Didim eski belediye başkanı Selahattin Aydın, Altınkum sahilleri yıllardan beri çarpık yapılaşmanın çok çirkin örneklerinin yer aldığını ifade ederek, yeni seçilen Didim Belediye başkanı Ahmet Deniz Atabaya’yın, geçmişteki yanlış örneklerin tekrar yaşanmaması için bu işin üzerine cesaretle gittiği izlenimi verdiğini savundu. Aydın, “Altınkum sahilleri yıllardan beri çarpık yapılaşmanın çirkin örnekleri var. Yeni seçilen Belediye başkanı Deniz Atabay bu işlerin üzerine cesaretle gittiğini görüyoruz. Kendilerini kutluyorum. Ama şuna dikkat edilmesi lazım Bir bölüm yıkılırken bir bölüm hala durması çok sakıncalı olur. Bu işe başlamış iken herhangi bir çekintiye mahal vermeden zabıta kuvvetlerinden de yararlanarak bu işin mutlaka sonuçlandırmalıdır. Belediye burada yalnız bırakılmamalıdır. Devletin kurumları ve emniyet birimleri de bu haksız rekabetin, haksız kazancın buradan kaldırılması için işbirliğine gidilmelidir. Bu şartlarda bir esnaf olarak, bir vatandaş olarak yanında olacağız” diye konuştu.
Aydın, Altınkum esnafı “Altınkum Güzelleştirme ve Sağlıklılaştırma Projesi” destek vererek oradaki çirkin görüntünün giderilmesi ve dolayısıyla turistik bir bulvara yakışacak şekilde dükkânların yeniden dizaynın ettirmeleri kendileri için mutlaka daha faydalı olacağına inandığını sözlerine ekledi.