Türkiye Bisiklet Federasyonu faaliyet programı arasında yer alan Salcano Trabzon MTB Cup (C3) yarışları sona erdi.
Rio Olimpiyatları için puan verme yarışı niteliğinde de önem taşıyan Uluslararası Salcano Trabzon MTB CUP bugün Ayvalı Köyü’ndeki zorlu etap ile sona erdi.
Elit erkekler kategorisinde birinciliği Brisaspor’dan Yunus Emre Yılmaz, ikinciliği Mardin Gençlik Spor’dan Ali Cakas, üçüncülüğü ise Samsun Gençlik Spor’dan Kerem Anıl kazandı. Elit bayanlar kategorisinde ise birinciliği Brisaspor’dan Cansu Türkmenoğlu kazandı. Dereceye giren sporculara ödüllerini Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı verdi.
Yarışları yerinde izleyen eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, “Yarışlara katılan tüm sporcuları tebrik ederim. Bu tip organizasyonlardan Trabzon ili olarak başarı ile çıkmamız hem Trabzon’un marka değerini arttırıyor hem de bundan sonraki büyük organizasyonlar için iyi bir referans oluyor. Bu vesile ile inşallah Trabzon’da bir Dünya Şampiyonası düzenleriz” dedi.
Günün diğer sonuçlarında ise, U-15 kategorisinde Umut Paşa Tama birinci, Enes Kaya ikinci, Bilal Berkay Akçay üçüncü; U-17 Kategorisinde Yunus Işıldak birinci, Anıl Çınar ikinci, Baki Deniz Aydemir ise üçüncü, Genç Erkekler kategorisinde Yusuf Kabaklar birinci, Mustafa Köklü ise ikinci oldu.
Master 30 kategorisinde Gökhan Uzuntaş birinci, Nevzat Kural ikinci, Yakup Kadıoğlu ise üçüncü olurken, Master 40 kategorisinde Mehmet Bozdemir birinci, Soner Çiçekoğlu ikinci, Mustafa Bal ise üçüncü oldu.