Amasya’da Nevruz Bayramı düzenlenen etkinlikle kutlandı.
Hava muhalefeti nedeniyle Saraydüzü Kışla Binası Milli Mücadele Müzesi ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Vali İbrahim Halil Çomaktekin, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay, Jandarma Komutanı Ünsal Ağaoğlu, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Baharla beraber tabiatta yeniden bir diriliş ve canlanmanın olduğunu belirten Vali Çomaktekin, “Bu demektir ki yeniden heyecan, mutluluk ve huzurdur. İnsanoğlu da bundan etkilenerek neşelenmek, coşmak ve eğlenmek istiyor. Bizler bunu fırsat bilip, değişik programlarla bir araya gelip, kendi aramızdaki bu dostluğu, sevgi bağlarını ve kardeşliği pekiştirmeye çalışıyoruz. Kimsenin kalbini kırmayalım, incitmeyelim. Birbirimizi sevelim. Birlik, beraberlik ve kardeşlik için her zaman el ele, gönül gönüle verelim” dedi.
Nevruzun baharın başlangıcını olduğunu anlatan Belediye Başkanı Cafer Özdemir de tüm Türk dünyasının bayramını kutladı.
Program kapsamında Kırgızistan halk oyunları ekibi, 75. Yıl İMKB Beyazıt İlkokulu minik zeybek ekibi, Anadolu Lisesi öğrencilerinin çuval, yumurta, halat çekme yarışma gösterileri ve Amasya Üniversitesi halk oyunları ekibinin Karadeniz yöresine ait gösterileri büyük beğeniyle izlendi.
Dağıtılan boyalı yumurtaların tokuşturulduğu programda Orhan Özbakır da şiirler okudu.