TOKAT (AA) - Tokat'ın Turhal ilçesinde eski 4 BBP'li AK Parti'ye katıldı.

Büyük Birlik Partisi'nden istifa eden eski ilçe başkanı Eyüp Kaplan, yönetim kurulu üyesi Yunus Kaplan, eski belediye başkan adayı Özdemir Baygüneş ve parti üyesi Hüsamettin Hüz'ün AK Parti'ye katılması dolayısıyla AK Parti Turhal İlçe Başkanlığında tören düzenlendi.

AK Parti Tokat Milletvekili Celil Göçer, yaptığı konuşmada, "Partimize katıldılar. Bizlere güç verdiler. AK Parti siyasetinin amacı bu milletin her bir ferdini şanlı bayrağının altında onurla gururla, şerefle yaşatmaktır. Bu bayrak dalgalandığı sürece bu milletin fertleri AK Parti siyasetiyle geleceğe şerefli bir vatandaş olarak kavuşacaklardır. Bizim siyasetimiz asla şahısların koltuk merakı değildir. Bizim siyasetimizde insanların şahsi menfaatleri ön planda değildir. Bizim siyasetimiz milletimizi bir ve beraber kılmaktır. Bizim siyasetimizde memleketimizin meseleleri ön plandadır. O yüzden AK Parti milletin birliğinin ve beraberliğinin teminatıdır. Katılımlarından dolayı arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi.

AK Parti Turhal İlçe Başkanı Abdullah Ay da "Büyük Birlik Partisi’nin eski ilçe başkanı, eski belediye başkan adayı, ilçe yönetim kurulu üyeleriyle birlikte AK Parti'ye katılmak için karar almışlar. Kendilerini tebrik ve teşekkür ediyorum" diye konuştu.

4 yıl Büyük Birlik Partisi Turhal İlçe Başkanlığını yaptığını belirten Eyüp Kaplan, "Şu an için en istikrarlı, vatanımıza en hayırlı olacak bir parti olarak AK Parti’yi gördüğümüz için AK Parti'ye katılmaya karar verdik. Türkiye'mize, Turhal'ımıza ve partimize hayırlı olması dilerim" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından AK Parti'ye katılanlara parti rozetleri takıldı.