Uğur Demirkırdı, İstanbul-

Sezona hücum futbolu benimseyerek başlayan Fenerbahçe, son haftalarda tam tersi bir yapıya büründü.

Dünyaca isim yapmış yıldızlarına güvenen Pereira, savunma zayıf olunca hücum futboldan vazgeçti. "Önce takım savunması oturmalı, sonra hücuma geçeriz" diyen Portekizli Teknik Adam, önce üst üste maçlar kazanmak zorunda olduklarını ve sonra daha iyi duruma geleceklerini belirtiyor.

Avrupa Ligi elemesi maçlarında ve süper ligin ilk haftasında Mehmet Topal'ı dahi düşünmeyen ve hücum futbolu tercih eden, takımından sürekli baskı yapmasını isteyen Pereira, özellikle ikinci yarılarda tempo düşünce bundan vazgeçti.

Son 6 maçtır takım savunması pek açık vermiyor.

Spor Toto Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı son 6 maçta sadece bir gol yiyen sarı-lacivertli takım, bu süreçte 5 gol attı.

Bu sezon yaptığı 19 resmi maçın ilk 13'ünde 16 gol yiyerek 1,2 ortalama tutturan sarı-lacivertli takım, son 6 müsabakada ise kalesinde sadece bir gol görüp, bu oranı 0,16'ya kadar düşürdü.

Sadece Galatasaray'dan gol yedi

Fenerbahçe, son 6 maçlık periyotta sadece Galatasaray ile oynanan derbide gol yedi.

Galatasaray ile 1-1 berabere kalan sarı-lacivertli ekip, ligdeki Osmanlıspor, Kayserispor ve Konyaspor maçlarının yanı sıra UEFA Avrupa Ligi'ndeki 2 Ajax

mücadelesinde de kalesini gole kapadı.

Bu 6 karşılaşmada 4 galibiyet ve 2 beraberlik alan Fenerbahçe; kazandığı 4 maçı da 1 gol atarak aldı.

Bu sezon oynadığı 19 resmi maçın ilk 13'ünde yaşadığı 19 gol sevinciyle 1,4 ortalama yakalayan Sarı-Lacivertliler son periyotta ise fileleri 5 kez havalandırabilerek 0,8 oranına geriledi.

Forvetin özgüveni ve form durumu yükselince...

Çok yetenekli oyuncuları bulunan Fenerbahçe'de şimdi gözler Pereira'nın neler yapacağına ve forvet oyuncularının katkısına çevrildi. Van Persie, Nani, Volkan Şen, Markovic gibi isimlerin özgüveni ve form durumu yükselip performansları en üst seviyeye çıkınca daha tehlikeli bir takım havasına bürünecek olan Fenerbahçe'nin gol sayısını da arttırması bekleniyor.