Antalyaspor Kulüp Başkanı Gültekin Gencer, Ronaldinho ve Eto’o transferleriyle gündem belirlediklerini ve bir sonraki hedeflerinin 5 sene sonra Barcelona’nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi’nin Antalyaspor forması giymesi olduğunu söyledi.
“SÜPER LİG’E ÇIKAR ÇIKMAZ FEDERASYONDAN AYAK BASTI PARASI ALDIK”
Spor Toto Süper Lig’e çıktıklarından itibaren bir bütçelerinin olduğunu ifade eden Antalyaspor Kulüp Başkanı Gültekin Gencer, “Yaptığımız bir bütçe var. Bütçede federasyon gelir ayağı var. Onun dışında yönetimin koyacağı bir gelir var, artı sponsorlardan gelecek bir para var. Tabii ki sponsorlardan bir anda nakit alacaksın diye bir durum yok. Nihayetinde Süper Lig’e çıkar çıkmaz ayak pastı parası diye bir para var. Bununla beraber geçmişteki futbolcularımızın ve yeni transfer edilen futbolcuların alacağı bir para var. Biz onunla ilgili detaylı bir sunumu, ne yaptığımızı, ne yapacağımızı, bu geçiş döneminde yaptıklarımızı, futbolcularla yaptığımız her şeyi mali genel kurulda anlatacağız zaten. İç transferde anlaşmadığımız 2 tane futbolcu var şu anda. Onlar da takımla beraber kampta şu an” dedi.
“3 YABANCI TRANSFERİ DAHA YAPACAĞIZ”
Şu ana kadar 3 tane yabancı oyuncu transfer yaptıklarını dile getiren başkan Gencer, “Onun dışında da Sivasspor’dan Kadir Bekmezci ve Karşıyaka’dan Rıdvan’ı aldık. Toplamda 5 oyuncu transferi yapmışız. Şu anda transfere ara verdik demeyelim de 3 tane yabancı oyuncuyla görüşüyoruz değişik mevkilerde oynayan. Onlarla da önümüzdeki günlerde şartlar oluşursa, bir sol kanada oyuncu transferi yapacaktık. Onunla ilgili de ismi tespit ettik. Kendisiyle de görüştük. Kendisi de ileriye yatırım olabilecek şekilde yabancı milli takım oyuncusu. O da tahmin ediyorum hafta sonuna doğru Antalya’ya gelmiş olur. Onun dışında da biri sağ kanatta, biri sol kanatta oynayabilecek kapasitede hepinizin de bildiği gibi 2 yabancı oyuncu var. Onlarla da görüşmelerimiz bu hafta sonuna kadar netleşir. Onlar da Samsunsporlu M’billa ile Chikeluba Francis Ofoedu. Nasipse ve şartlar oluşursa bu iki oyuncu da olacak” şeklinde konuştu.
“ETO’O TRANSFERİ NORMAL BİR TRANSFERDEN FARKSIZDI”
Eto’o konusunda konuşmaya başlarken hemen eleştiri konusunun gündeme geldiğini belirten Gültekin Gencer, Eto’o transferinin normal bir transferden farklı olmadığını söyledi. Başkan Gencer, “Bugün Eto’o’yu getirmeseydik, Eto’o’yu getirmediler diyeceklerdi ve eleştiriler sunarak istifaya davet edilen bir başkan olacaktık. İki kere iki dört. Gerçekçi olmamız gerekiyor. Getirdik, bu sefer eleştiri noktasını şehrimiz nereden tutturabiliriz, nereden muhalefet yapabiliriz diye bir çalışma içine girdi. Bu sefer de ikinci, üçüncü senesinden bahsetmeye başladılar. Bugün Eto’o transferi normal yapılan bir transferden hiç farklı değildir. Diarra transferinden hiçbir farkı yoktur. Niye 3 yıllık transfer, Diarra’nın da 3 yıllıktı sözleşmesi. Bir de Eto’o’nun farklı olmamasının sebebi 3 yıl garantisi yoktur. Tıpkı Tita’da olmadığı gibi, bütün futbolcularda prosedür neyse aynı şekilde yapılan bir transfer. Tabi bunun maliyeti yüksek gibi gözükse de ondan yapıldı. 3 milyon Euro’ya bakıldığı zaman Eto’o’nun da getirisini düşünecek olursak, bundan sonra yapacağımız pazarlamayı düşünürsek, 3 milyon Euro’nun 30 milyon Euro olarak dönmemesi içten bile değil. Antalya şehrine ne kadar dönüşü olacağını hepimiz göreceğiz” ifadelerini kullandı.
“50 MİLYON EURO PARA HARCANSA ANTALYA’NIN İSMİ BU KADAR DÜNYA ZİRVESİNE YERLEŞEMEZ”
Eto’o transferiyle Antalyaspor tarihinde olmadığı kadar ülke ve dünya basınında birinci sırayı aldığını dile getiren başkan Gencer, konuşmasını söyle sürdürdü:
“Bir kere şunu konuşmamız lazım. Her şeyden önce Eto’o transfer olduktan sonra, olma aşaması da dahil, bizim kulübüz 49 yıl önce 1966’da kuruldu. 49 yıllık Antalyaspor tarihinde Antalyaspor ülke basının birinci sırasına hiç yerleşti mi? Bunu düşünmemiz lazım. Onun dışında dünya basınını bu kadar meşgul etti mi? Dün Chiko geliyor buraya transfer için, Chiko başkan sizi tanıyorum diyor. Bütün Brezilya basını Ronaldinho ile beraber sizi gösteriyor diyor. Bugün daha iki gün önce İtalya’nın La Gazetta Della Sport gazetesi tam sayfa Antalyaspor’a ayırdı. Hollanda keza öyle, Türk devletleri de dahil. Her yerde şu anda Eto’o ile Antalyaspor konuşuluyor. Bunu ben iddia ediyorum kimse kusura bakmasın, tanıtım A.Ş de dahil, herkes birleşse 50 milyon Euro para harcasa Antalya ismini bu kadar dünya zirvesine yerleştiremez. Bu para ile pulla ölçülecek bir şey değil. Biz daha hala Eto’o’nun ilk taksiti federasyon parasından verildi, sonraki taksitler ne olacak bunları düşünüyoruz.”
“ETO’O VE RONALDİNHO’YA TEMİNAT MEKTUBU VERMEDİM”
14 yabancı transferi etme hakkının olduğu bir yerde 3 tane yabancı eksik transfer ederek, Eto’o’nun parasının çıkartılabileceğini ifade eden Antalyaspor Kulüp Başkanı Gültekin Gencer, “Eto’o ile bütçesi eşittir 1’er milyon Euro’dan 3 milyon Euro’dur. Farklı bir şey değildir yani. Alışık olmadığımız için büyütecek de bir olay değildir. Bugün Türkiye’de İstanbul takımlarına baktığınız zaman, kulüp ortalamaları 2,5 milyon Euro’dan aşağı değildir. Hepsiyle de 5’er yıllık sözleşmeler yapılıyor. Artı Eto’o’da, artı Ronaldinho’da da olduğu gibi kesinlikle teminat mektubu yoktur. Ben Eto’o’da hiçbir taviz vermeden Türkiye’ye getirirken, orada dahi imza attırmadığım gibi uçağa bindik. Burada Antalya’da hastaneden çıktıktan sonra imza atacağız dedik. Ronaldinho’da da ben masaya oturduğumda aynı şeyleri söyledim. Teminat istediler 1 yıllık, maalesef vermem dedim. Versem versem 1 aylık teminat mektubu veririm dedim ve 12 aya yayılacak bir ödeme takvimi sundum. Bu şekilde olursa gelirsiniz dedim. Biz Süper Lig’e yeni çıkmış bir kulübüz. Çat diye geri dönüşü olmadan bu paraları vermemizin mümkün olmadığını söyledim. Bu gayet normal bir şey. Kabul etmeyebilirdi” dedi.
“BEŞİKTAŞ ÇOK UĞRAŞMASINA RAĞMEN ETO’O VE RONALDİNHO’YU ALAMADI”
Beşiktaş’ın çok uğraşmasına rağmen Eto’o ve Ronaldinho’yu alamadığına vurgu yapan başkan Gencer, “Beşiktaş 7,5 milyon Euro teminat mektubunu sağlamasına rağmen Ronaldinho’yu getiremedi İstanbul’a. Geçen yıl Eto’o ile bir hafta oturmasına rağmen Milano’da Fikret Orman, Ahmet Nur Çebi ile beraber getiremediler Eto’o’yu. Bugün FIFA Başkanı Şenes Erzik aracılığıyla Antalyaspor Kulübü’nü arayıp Eto’o transferinden dolayı Antalyaspor’u kutluyorsa, bu büyük bir olay demektir. Bunun marketini bir hesaplamak, bir düşünmek lazım. Biz şunun hesabını yapmamalıyız. Başarı ve ilerleme varsa, nasıl engelleriz, başarılı olan kişi bizden daha iyi bir şeyler yapıyor düşüncesi içinde olmamalıyız. Burada bir serzenişte bulunuyor gibi oluyorum ama bunun üzüntüsünü yaşıyorum” şeklinde konuştu.
“ANTALYA’YA HİÇBİR ZAMAN YAŞAMADIĞI KATMA DEĞERİ YAŞATIYORUZ”
Haftalardır dünyanın her tarafından tebrik mesajları aldığını söyleyen Gencer, “Gel gelelim burada eleştiriliyoruz. Başka noktalara çekilmeye çalışılıyor. En üzüntü verici yanı da bu. Eto’o’da yıllardır özlemini çektiğimiz olay 100 bin nüfuslu şehirde 12 bin kişi deplasmana giderken, 2,5 milyonluk şehirde bin 250 kişi ortalamaya oynuyoruz. Eto’o belki de bunun başlangıcı olacak. 20 bin kişiye oynayacağımız bir başlangıç olacak belki. Bugün nasıl pazarlayacağız ona bakmalıyız. Yeni stadımızda 42 tane loca var. Arkadaşlarımız bugün saatlerce çalıştılar. 42 locadan çıkardıkları hasılat rezervasyonlardan 8,5 milyon TL. Antalyaspor’un tarihinde böyle bir şey var mı? 3 yıllık satıyoruz localarımızı hesaplayın 27-30 milyon TL. Eto’o’nun garantisi diyorsanız sadece 42 tane loca. İddia ediyorum yarısına yakınını da yönetim kurulundaki arkadaşlarımız rezerve yaptırdı. Bunlar Eto’o bereketi. Bugün Eto’o olmasaydı. Süper Lig’e çıkmış olsaydık. Bırakın Play-off’u ilk 2’den çıkmış olsaydık bunları yaşar mıydık Allah aşkına. Bu heyecanı yaşar mıydık? Hem Play-off’tan çıkmamız hem de Eto’o olayından sonra ben bugün nereye gidersem gideyim, herkes kombine bilet soruyor. Hayatımda maçlarda görmediğim insanlar. Bugün bir cenaze vardı; cenazede insanlar bu sene Eto’o’dan dolayı maçlara geleceğim, kombine biletimizi alacağız dediler. Bunu biz yapabildiysek teşekkür edilmesi, takdir edilmemiz lazım ama nasıl buradan kovabilir, gönderebiliriz onun hesabı yapılıyor. Biz bundan üzüntü duyuyoruz. Antalya’ya hiçbir zaman yaşamadığı bir katma değeri yaşatıyoruz. Eleştiri yapanlar da Antalyaspor’da yöneticilik yapmış kişiler, başkası da değil” diye konuştu.
“RONALDİNHO TRANSFERİ MALİ GENEL KURULUN DURUMUNA BAĞLI”
David Villa’nın gündemlerinde olmadığını ve bunu basından duyduğunu dile getiren Gültekin Gencer, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ronaldinho ile ilgili her türlü görüşmeyi yaptık. Ronaldinho’ya sadece yazılı teklif vermemiz gerekiyor bizim. Antalyaspor olarak anlaşmamıza rağmen yazılı teklifimiz gittiği zaman Ronaldinho’nun Antalya’ya gelmesi söz konusuydu. Son günlerde ciddi üzüldüm. Ciddi yıprandım kendi şahsım olarak. Eto’o ile şehre bu kadar dönüş sağlarken, bugün herkesle konuşurken aynı şeyleri söylüyoruz. Bugün federasyon başkanımızla da aynı şeyleri konuşuyoruz bir taraftan stada yetişsin diye. Ondan dolayı da son dakikaya kadar, bekledim işin açığı davet yazısını, teklifi kabul ettim yazısını. Mali genel kuruldan sonra şehrin ve mali genel kurulun havasına baktıktan sonra imzayı atabilirim. İmzayı attıktan sonra Ronaldinho zaten gelecek haber bekliyor. Zaten kendisi açıkladı. Bugün Messi’ye sormuşlar sen mi büyüksün yoksa Ronaldinho mu diye? Messi de ’Ronaldinho daha yaşıyor ölmedi’ demiş. Futbolu bırakmadı demiş. Yani bunun cevabı bu diye düşünüyorum. Bunu anlayabilirsek ne mutlu Antalya’ya” dedi.
“HEDEF 5 YIL SONRA MESSİ’Yİ TÜRKİYE’YE GETİRMEK”
Ronaldinho ve Eto’o transferlerinin ardından gündem belirlediklerini ifade eden Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, bizden sonra göreve gelecek yönetiminde 5 sene sonra Messi’yi Türkiye’ye getirmesini temenni ettiğini söyledi. Başkan Gencer, “Bunları aldıktan sonra bizden sonra gelecek yönetim, 5 sene sonra Messi’yi Türkiye’ye getirir diye düşünüyorum. Antalyaspor’a getirir diye düşünüyorum. İnşallah biz de onlardan bunu bekleriz. Artık hedef Messi oldu” ifadelerini kullandı.
“HEDEF LİGİ İLK 8 İÇİNDE BİTİRMEK”
Yeni sezon hedeflerinin ligi ilk 8 içinde bitirmek olduğunu ifade eden Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Tabii ki hedef hocamızın dediği gibi ilk 8 içinde olmak. Eto’o’nun da sözleşmesinde bir madde var. Sadece Türkiye ligi şampiyonluğunda 1 milyon Euro ekstra bonus var. Bunu da rahatlıkla söyleyeyim. Direkt şampiyonlar Ligi’ne katılmada bir primi var. Onların da hedefleri de o. Biz başka bir şey istemeyiz dediler. O zaman Engin hoca istemişti, biz mütevazi davranmıştık, şimdi Eto’o şampiyonluk istiyor biz mütevazi davranıyoruz. İnşallah ben yanılırım onlar kazanır.”