ŞEHİTLER GÖZYAŞLARIYLA MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI
Nusaybin'de PKK'lılar yol kenarındaki ekmek tandırı içine tuzakladıkları bombayı zırhlı aracın geçişi sırasında patlatarak düzenlediği saldırıda şehit olan evli ve iki çocuk babası Komiser Yardımcısı 40 yaşındaki Oktay İzgi, 3 yıllık polis memur 29 yaşındaki Sezgin Uludağ ve 2 yıllık polis memuru 23 yaşındaki Çağdaş Arslan için Mardin Emniyet Müdürlüğü'nde uğurlama töreni düzenlendi. Törene Vali Ömer Faruk Koçak, Cumhurriyet Başsavcı Mehmet Özel, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Ağırakça, İl Jandarma Komutanı Albay Alaattin Karsavuran, şehit polislerin aileleri, emniyet personeli, askeri erkan ve çok sayıda kişi katıldı. 
Şehit polis memurlarının özgeçmişinin okunması ile başlayan tören, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un şehit polisleri için okuduğu dua ile devam etti. Mardin Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, dün akşam 3 polisin şehit olduğu olay hakkında detaylı bilgi verdi. Konuşmasını güçlükle sürdüren Pekcan, şöyle dedi:
"Bugün burada ülkemizin birliği ve bütünlüğü, milletimizin huzur ve güvenliği uğruna canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi ebedi yolculuğuna uğurlamak, onlara karşı son görevimizi yerine getirmek ve onları cennete, yüce rabbimizin katına göndermek üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bugün ölümsüzlük şerbetini içenlerin Rableri'ne kavuştukları gündür. Bugün barutun kanla, kanın canla, canın vatan, namus ve bayrak uğruna destanlaştığı gündür. Aziz şehitlerimize karşı en büyük görevimiz; onların uğrunda şehit olduğu değerler etrafında yüreklerimizi kenetlemek, birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştirmektir. Onların aziz hatıralarına karşı göstereceğimiz en büyük saygı; hakkın, hukukun, adaletin, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin yanında yer almaktır. Ülkemizin bağımsızlığı, bütünlüğü, esenliği, yurttaşlarımızın can ve mal güvenliği uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan, yurdumuzun ve dünyanın dört bir köşesinde, şehitliklerde, elbiseleri dahi çıkarılmadan, bilinmeyen yerlerde, kefensiz, bazıları da mezar taşı olmadan, görevini yapmış olmanın huzuru içerisinde yatan kahraman şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum."
Yabancı basının da ilgi gösterdiği törende şehit Oktay İzgi'nin eşi Ayşe çocukları Hikmet ve Eymen ile kardeşi Kutlay İzgi, şehidin tabutuna uzun süre sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin kardeşi Kutlay İzgi baygınlık geçirirken, 112 acil servis çalışanları sedye üzerinde müdahale ederek sakinleşmesini sağladı. Tören sonunda gözyaşları arasında vatandaşlar tarafından omuzlanan şehitlerin naaşları, yaklaşık 1 kilometre boyunca omuzlarda taşınarak ambulanslara konuldu. Sık sık PKK aleyhine sloganlar atan ve tekbir getiren yaklaşık 2 bin kişilik grubun, yürüyüşüne protokol üyeleri de katılarak destek verdi.
Törenin ardından şehitler Komiser Yardımcısı Oktay İzgi'nin naaşı Kayseri'ye, Sezgin Uludağ'ın naaşı Isparta'ya, Çağdaş Arslan'ın naaşı ise Zonguldak'a gönderildi.

Nezir GÜNEŞ- Adnan AVUKA/MARDİN, ()-

FOTOĞRAFLI