Adana’nın Yumurtalık ilçesinde seracılığı yaygınlaştırmak amacıyla Kaymakamlık, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile BTC işbirliğiyle 16 dekar alana domates ve biber serası kuruldu.
Seracılığın yaygınlaştırılması amacıyla Yumurtalık Kaymakamlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile BTC boru hattı işbirliğiyle, Hamzalı Mahallesi’nde 15 dekarı domates, 1 dekarı ise biber olmak üzere toplam 16 dekar alana 8 sera kuruldu.
2’şer dekarlık 8 tane domates ve biber serası kuruldu. İlçede 8 çiftçiyle birlikte 38 bin 500 TL bütçeyle gerçekleşen projeye BTC 15 bin TL katkı koydu. Proje kapsamında seraya dikilen domates ve biber fidelerini, Mart ayının ikinci haftasında hasat edilecek.
Yumurtalık Kaymakamı Asalet Karabulut, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Faruk Ayyıldız ve beraberindeki mühendisler, BTC yetkilileriyle yaptıkları proje denetiminde çalışmaları yerinde inceledi ve projeye devam edileceğini kaydetti. Yapılan örnek uygulamayla ilçedeki seracılığı yaygınlaştırmayı hedeflediklerini anlatan Karabulut, “Bu çalışmalarla ilçemizdeki diğer vatandaşların seracılık alanında çalışma yapmaları hem kendileri için hem de ilçemiz için büyük bir kazanç sağlayacağı kanaatine varılmıştır. Elimizden geldiği sürece bu tür projelere yardım ve destekleri esirgemeyeceğiz” diye konuştu.