UEFA Avrupa Ligi 2'nci Ön Eleme turu ilk maçında Lüksemburg’un Differdange 03 takımını 1-0 mağlup eden Trabzonspor, bugün 2'nci etap kamp çalışmaları için Almanya’ya gitti.
KAMPTAN ÖN ELEME MAÇINA GİDİLECEK
Hollanda’da 3-12 Temmuz tarihleri arasında ilk kamp dönemi çalışmalarını gerçekleştiren, daha sonra ön eleme maçı için Trabzon’a dönen bordo mavililer, maçın ardından bir gün izin yaptıktan sonra bugün yeniden yollara düştü. THY’nin özel uçağıyla saat 11.15’te Trabzon’dan Lüksemburg’a hareket eden Trabzonspor, buradan karayoluyla 70 kilometre mesafedeki Almanya’nın Trier kentine geçecek ve kamp çalışmalarına başlayacak.
22 Temmuz’a kadar Trier’de çalışmalarını sürdürecek olan Trabzonspor, 23 Temmuz’da Lüksemburg’da rövanş maçını oynadıktan sonra yeniden kamp bölgesine dönecek ve antrenmanlarına devam edecek. Differdange 03 takımını elemesi halinde 3'üncü Ön Eleme turunda Makedonya’nın Rabotnicki ve Letonya’nın Jelgeva eşleşmesinin galibiyle ilk maçı deplasmanda oynayacak olan bordo mavililer, Almanya’dan direkt olarak maça geçecek ve ardından Trabzon’a dönecek.
7 FUTBOLCU GÖTÜRÜLMEDİ
Trabzonspor’da ilk kamp dönemi çalışmalarına katılan 34 futbolcudan 7’si ikinci kampa götürülmedi. Sakatlıkları nedeniyle ayrı bir çalışma programı uygulanacak olan Yatabare ve Bourceanu, Trabzon’da bırakılırken, ilk dönemde yeterli performansı gösteremedikleri gerekçesiyle de İshak Doğan, Ferhat Yazgan, Alihan Tunçer, Mustafa Akbaş ve Gökhan Karadeniz, teknik direktör Şota Arveladze tarafından kamp kadrosuna dahil edilmedi. Trabzonspor’da Almanya kampına götürülen futbolcular şunlar:
"Onur, İbrahim Demir, Uğurcan Çakır, Yavuz, Uğur Demirok, Mustafa Yumlu, Zeki Yavru, Aykut Demir, Medjani, Constant, Özer, Mehmet Ekici, Yusuf, Sefa, Aytaç, Musa, Waris, Soner, Serdar Gürler, Deniz Yılmaz, M’bia, Erkan Zengin, Salih Dursun, Okay, Alper, Fatih Atik, Cavanda"
HURMA: "DAHA İYİ NETİCE ALARAK YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ"
Trabzonspor sportif direktörü Süleyman Hurma, kafilenin ayrılışından önce havalimanında yaptığı açıklamada Differdange 03 maçında takımını beklediğinden iyi durumda bulduğunu belirterek şunları söyledi:
"Takımımız 3-4 günlük antrenmanla sahaya çıktı. Sezonun ilk maçları ve hazır değiliz. Zaten hazır olmamamız gerekiyor çünkü bu kadar erken hazır olmak iyi bir şey değil. Oyun disiplinine uydu arkadaşlar. Teknik heyetin istediğini yapmaya çalıştılar. 1-0 küçük bir skor gibi görünse de gol yemeden kazanmak bir sonraki adım için değerli ve önemliydi. Orada daha iyi netice alarak yolumuza devam edeceğiz."

FOTOĞRAF