7 Haziran Milletvekili Genel Seçimlerinde 25. dönem Muğla milletvekili seçilen 6 isim mazbatalarını aldı. Seçimlerde CHP’den 3, AK Parti’den 2 ve MHP’den bir kişi milletvekili seçilerek TBMM’ye gitmeye hak kazanmıştı.
ÜSTÜNDAĞ VE KÖKTEN İLK DEFA SEÇİLDİLER
CHP’den Akın Üstündağ, Ömer Suha Aldan ve Nurettin Demir, AK Parti’den Hasan Özyer ve Hasan Kökten, MHP’den ise Mehmet Erdoğan seçimlerde milletvekili seçilerek mazbata aldı. Muğla’nın mevcut milletvekilleri içinde CHP’den Ömer Suha Aldan, Nurettin Demir ve MHP’den Mehmet Erdoğan üst üste ikinci defa seçilirken, AK Parti’den Hasan Özyer, üçüncü defa meclise gitmeye hak kazandı. CHP’den Akın Üstündağ, AK Parti’den Hasan Kökten ise ilk defa meclise gitti.
“SEÇİMLERDE SIKINTI YAŞANMADI”
İl Seçim Kurulu Başkanı Haluk Okul ile Merkez ilçe Seçim Kurulu Üyesi Hakimler Emin Erol, Bilal Saydam ve Sema Arslan Erol, Adliye Sarayı’nda Muğla’nın 25. Dönem milletvekillerinin mazbatalarını verdi. İl Seçim Kurulu Başkanı Okul, mazbata töreni öncesi yaptığı açıklamada, “7 Haziran tarihinde Muğla’da hiçbir sıkıntı olmadan seçimlerimizi yaptık. İnşallah vatanımıza ve milletimize bu seçimler hayırlı olur” dedi.
“ÜLKEMİZ HÜKÜMETSİZ KALMAZ”
Mazbatasını ilk alan MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan oldu. MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, “Uzun bir seçim kampanyasının ardından bugün mazbatamızı aldık. Seçim sonuçlarının memleketimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Geçen dönem memleketimize hizmet etmeye gayret ettik. Bütün kamuoyunun kilitlendiği konu hükümet kurulması konusu. Basında her gün yeni bir hükümet kuruluyor, yeni bir hükümet yıkılmıyor. Ancak mazbatamızı şu anda alıyoruz. Yüksek Seçim Kurulu kesin listeyi henüz ilan etmedi. YSK kesin listeyi ilan ettikten sonra TBBM en yaşlı üyenin başkanlığında toplanacak. Milletvekilleri olarak yeminlerimizi yapacağız. Ardından TBMM başkanlık seçimi süreci başlayacak. Başkanlık divanı oluştuktan sonra da Sayın Cumhurbaşkanı hükümeti kurma konusunda görevlendirmesini yapacak. Ondan sonra hükümeti kurma süreci başlayacak. Bütün bunlar yok farz edilerek, sanki Türkiye hükümetsiz kalmış, Türkiye’de sanki bu anayasa önceden yoktu gibi bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Bu konuda herkesin süreci sabırla beklemesini tavsiye ediyorum. Türkiye’nin demokrasisi bu parlamentodan bir hükümet çıkartacak olgunluktadır. Yeter ki, sabredelim. Gerekli görüşmeler ve çalışmalar ile İnşallah bu parlamentonun içinden Türkiye’yi yönetecek bir hükümet çıkacaktır. Çıkmazsa onun da şartları bellidir. O zaman da yeni bir seçim sürecini hep birlikte yaşarız” dedi.
CHP Muğla Milletvekilleri, Akın Üstündağ, Ömer Suha Aldan ve Nurettin Demir de seçimlerin kentte demokratik bir ortamda gerçekleştiğini, seçim sonucunun tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını dileğinde bulundular. AK Parti Milletvekili Hasan Özyer ve Hasan Kökten, sonuçların Muğla için hayırlı olması temennisinde bulunarak, bundan sonra kente hizmet için çalışacaklarını kaydettiler.