Van’ın Özalp ilçesinde, DÖKH bileşenleri tarafından 9 Ocak 2013 tarihinde Paris’te öldürülen 3 Kürt kadın siyasetçi için anma etkinliği düzenlendi.
DBP Özalp İlçe Başkanlığı binası önünde bir arayan gelen ve aralarında DÖKH bileşenleri, HDP ve DBP Özalp ilçe örgütleri ile Özalp Belediyesi Eş Başkanı Handan Bağcı’nın da bulunduğu kalabalık adına DBP Özalp İlçe Eş Başkanı Aslı Kaymaz bir açıklama yaptı.
Yapılan basın açıklamasının ardından kalabalık, DBP ilçe binasından belediyeye kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Burada bir konuşma yapan Özalp Belediyesi Eş Başkanı Handan Bağcı, Paris’te 3 Kürt siyasetçi kadının katledilmesinin, kadın özgürlük mücadelesinde yeni bir milat oluşturduğunu söyledi. Bağcı, “Paris’te katledilen 3 Kürt siyasetçi kadın yoldaşımızın şahadetleri, kadın özgürlük mücadelesinde yeni bir milat olmuştur. Sara, Ronahi ve Rojbin yoldaşların direniş çizgisi bugün Kobane’de ve direnişin olduğu her yerde yeniden yaşam bulmuştur. 3 kadın siyasetçimizin anılarına bağlı kalacağız ve onların çizgisinde yeni yaşamı inşa edeceğiz" dedi.
Anma etkinliği, sinevizyon gösterimi ve müzik dinletisinin ardından son buldu.