Sosyal sorumluluk projelerinde öncü çalışmalarıyla adından söz ettiren Mamak Belediyesi, yeni yılın ilk kan bağışı kampanyasına imza attı.
‘Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır’ sloganıyla hareket eden Türk Kızılayı ile Mamak Belediyesi kan bağışı kampanyası düzenledi. Mamak Belediyesi başkanlık binası içinde gerçekleştirilen kan bağışı kampanyası yıl içerisinde düzenli olarak yapılıyor. 8 Ocak tarihinde Mamak Belediyesi’nin içinde yapılan kan bağışı kampanyasına sağlık durumu, yaşı ve kilosu müsait olan vatandaşlar ve personel katıldı. 18-65 yaş arasında ve 50 kilo üzerinde isteyen her vatandaş kan bağışlayabiliyor.
Kızılay ile birlikte düzenli olarak kan bağışı kampanyaları düzenlediklerini dile getiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, kan bağışı kampanyalarında vatandaş desteğinin son derece önemli olduğunu dile getirdi. Akgül, “Kan, kaynağı insan olan bir maddedir. Temini tamamen gönüllülük esasına dayanır. Sağlıklı her birey düzenli olarak kan bağışlayarak hem kendi sağlığına katkı sunar hem de hayat kurtarır” dedi.
Kan vermenin vücut açısından çok sağlıklı olduğunu dile getiren uzmanlar sağlıklı her insanın kan bağışlaması gerektiğini söylüyor. Kan vermek isteyen vatandaşlar, kan bağışlamadan önce bilgilendirme formu dolduruyor. Genel durumu değerlendirilen bağışçının kan basıncı ve nabzı ölçülerek, kan sayımı için küçük bir örnek alınıyor. Kronik hastalığı ve düşük tansiyonlu olanlar, kan sulandırıcı ilaçlar ve sürekli ilaç kullananlar ile Hepatit B ve Hepatit C taşıyıcıları kan bağışında bulunamıyor.