Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa’nın İznik ilçesine yapacağı ziyaret öncesi Bilecik’e geldi.
Bilecik Polis Evi’ne sabah saat 08.00’de giriş yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, protokol üyeleri ve AK Parti Bilecik kurmayları ile kahvaltı yaptı. Kahvaltının ardından Bilecik Devlet Hastanesi’ne geçen Bakan Müezzinoğlu’nu, İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz ile Bilecik İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Burak Öztop karşıladı. Bilecik Devlet Hastanesi acil servisini ziyaret Bakan Müezzinoğlu, personelle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Hastane çıkışı Bilecik’e yapılması planlanan yeni devlet hastanesi hakkında bilgi veren Bakan Müezzinoğlu, alan proje çalışmalarını başladıklarını belirterek, “Yer konusu epeydir zamanımızı aldı. Biraz gecikmeyi o nedenle yaşadık. Ama artık yer konusunda da bir iki laf kalmadı. İnşallah en kısa zamanda uygulama projelerini tamamladıktan sonra ihale sürecini başlatacağız. Yer olarak İl Özel İdaresi’nin yeri. Şu anda Milli Emlak’tan da devirlerini Sağlık Bakanlığı’na da alıyoruz. Alan proje çalışmalarını da başlattık. Tahmin ediyorum 1-2 ay sürer ve 2-3 ay da uygulama projesi sürer. Ekim, Kasım gibi projeler biter. İhale sürecini başlatırız” dedi.
Açıklamanın ardından yeni Bilecik Devlet Hastanesi’nin yapılacağı İl Özel İdaresi alanını gezen Müezzinoğlu’na, Belediye Başkanı Selim Yağcı bilgi verdi.
Son olarak Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir’i makamında ziyaret eden Müezzinoğlu, şeref defterini imzaladıktan sonra, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) seçim vaatleri için, “Anadolu’da bir söz vardır. Av için kuşlara yem atmak cömertlik değildir” dedi.
Müezzinoğlu, Vali Nayir ve protokol üyelerinin hediyelerini takdiminden sonra Bilecik gezisini tamamladı.