MİNİBÜSCÜLER ODASI ZİYARETİ

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Antalya Diplomasi Forumu Vakfı Kanunu Teklifi üzerine konuştu. Konuşmasında Samsun’un sorunlarına da değinen Yaşar, İYİ Parti İlçe Başkanı Uğur Yaman ve İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Ayhan Ayvaz ile birlikte Ondokuzmayıs Minibüsçüler Dernek Başkanı Muammer Akyüz’ü minibüsçüler odasında ziyaret ettiklerini ifade etti.

bedri-yasar-1

DURAK SAYISI ARTIRILMALI

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, minibüsçülerin artan maliyetlerden, durak sayısından ve kesilen yüksek trafik cezalarından yakındıklarını belirterek, “Samsun'da yeni bir terminal açıldı. Ondokuzmayıs'tan şehir merkezine kadar sadece 2 tane durak var. Bu 2 durağın arasındaki mesafe en az 6 kilometre. Yani minibüsler sadece bu 2 duraklarda durabiliyor. Minibüsçülere, ara duraklarda durduğu takdirde inanılmaz cezalar yazılıyor. Durum böyle olunca yolcular tekrar indi-bindi yapmak zorunda kalıyorlar ve ulaşım maliyetleri artıyor” dedi. 

YOLCULAR ÇÖZÜM BEKLİYOR

Emekliye yapılan zammın yüzde 30’da kaldığını buna karşılık, trafik cezalarına yapılan zamların yüzde 100’ün üzerinde olduğuna dikkat çeken, Yaşar,  “Yolcular da bu ‘iki durak’ kuralından rahatsız durumdadır.  Yani bugün indi-bindi 15 lira olduğunu varsayarsak,  günde sadece Ondokuzmayıs'tan Samsun'a giden bir kardeşimizin günlük yol masrafı 15 liradır. Bu masraf on günde 150, ayda 450 lira eder. Yüzde 10'u sadece bu şartlarda minibüs ücretlerine gidiyor. İnip tekrar bir başka minibüse bindiğiniz zaman bu da 900 lirayı buluyor.  Merkezde, özellikle otogarın yapılmasına diyeceğimiz bir şey yok, iyi olmuştur. Ama siyasetin görevi, belediyelerimizin görevi aynı zamanda insanların hayatını da kolaylaştırmaktır.  İnşallah, bu konuştuklarımızı dikkate alırlar, ya aralara durak ilave ederler ya da bu cezaları orta yerden kaldırırlar" şeklinde konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM YETERSİZ

Yaşar, Samsun’da kentsel dönüşüm mahallelerin bulunduğuna dikkat çekerek, “Samsun'un Canik ilçesinde Soğuksu Mahallesi'nin muhtarı Adem Çetir diyor ki: 'Yirmi senedir bizim burada kentsel dönüşüm yapılacak.' deniliyor, biz de bekliyoruz." Tabii, Samsun'un sadece Soğuksu Mahallesi değil, Zeytinlik Mahallesi, Hastanebaşı Mahallesi, yine, kentsel dönüşüm yapılması zaruri olan Türkiye'deki kent merkezlerinden sadece birkaç tanesidir. Burada da yapılan uygulamalar, işte, kamulaştırmalar başlanmış, fiyatlarından kimse memnun değil veya "Başka alanlarda yapılacak konutlara sizi yönlendirelim." gibi düşünceler var ama Hükûmetin yani sizlerin, bugün icranın başında, bu insanları muhatap alıp Türkiye'nin de önemli bir sorunu olan kentsel dönüşüm problemi konusunda net adımlar atmanız lazım. Bugün bazı adımlar atmaya çalışıyorsunuz ama bunların yeterli olmadığını, bugün 6 milyona yakın binanın kentsel dönüşümü beklediğini de hepimiz biliyoruz” diye konuştu. 

VAKIFLARA GÜVEN AZALIYOR

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, vakıflara yönelik yapılan denetimlerin yetersiz olduğunu kaydederek,  akıf kültüründen gelen ülkemizde ne yazık ki, bu dönemde vakıflarda yapılan usulsüzlük, yolsuzluk ve bazı ahlaksız olayların vakıflara karşı olan güveni her geçen gün biraz daha azalttığını da ifade etti.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.