AMASYA (AA) - Fas Krallığı Başkonsolosu Mohammed Sbihi beraberinde Özel Kalem Müdürü Adem Özdemir ile birlikte Taşova Kaymakamı Kudret Kurnaz’ı makamında ziyaret etti.

Sbihi, ziyaret sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, tatilinde Türkiye’yi gezerek değerlendirmek istediğini belirtti.

Özel Kalem Müdürü Amasyalı olduğu için Amasya'yı da ziyaret ettiğini belirten Sbihi, "Bu gezilerim sayesinde Türkiye’nin taşrasını gördüm. Türkiye’nin taşrası çok yüksek seviyede düşündüğümden hayal ettiğimden çok yüksek seviyede gördüm. Afrika ve Ortadoğu’daki taşralardan çok çok iyi ve yüksek olduğunu gördüm. Bu ziyaret elveda değil bir başlangıç tekrar geleceğim” dedi.

Kaymakam Kurnaz ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları kaydetti:

"Sayın başkonsolumuz bize bir nezaket ziyaretinde bulundu. Kendisini ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum ve ziyaretinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Devam eden dostluğun ilk adımı olur inşallah. Taşova’dan bir hemşehrimizi başkonsolosa özel kalem müdürü olarak kendisini görmemiz ayrıca mutluluk verici. Bu ziyaret umarım bir başlangıç olur. Fas’ın hem Taşova hem de Türkiye ile dostluğunun daha da gelişmesi için bir başlangıç olur. Ziyaretlerinden ötürü teşekkür ediyorum."