Ağrı Valisi Musa Işın, Tutak ilçesini ziyaret ederek bir takım açılış ve incelemelerde bulundu.
Vali Yardımcısı Rasim Belge, İl Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak, İl Jandarma Komutan Vekili Bilal Güvenir ve kurum müdürleri ile birlikte Tutak ilçesine gelen Vali Işın, Kaymakam Ramazan Kendüzler ve kurum müdürleri tarafından karşılandı. Kaymakamlık makamında ilçe hakkında brifing alan Vali Işın, daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Bir Kadın Binlerce Umut” adlı SODES projesinin açılışına katıldı. Çeyizlik üretimi hakkında eğitim alan kursiyerlerle sohbet eden Vali Işın, kurs hakkında bilgi alırken, kurs sonrasında üretim yapmaları şartı ile makinelerin kursiyerlere verilmesi talimatını verdi. Vali Işın, kursiyerlere çeşitli ev eşyaları hediye etti.
Buradan İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Haydi Gençler Spora" projesinin açılışına katılan Vali Işın, “Çocuk ve gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinin sağlanmasına yönelik hazırlanmış olan bu projede emeği geçen herkesi kutluyorum. Gençlerimize sosyal ve eğitim desteği sağlanarak, onların topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlanması planlanmaktadır. İnşallah bu projeyle gençlerimizi kötü alışkanlıklardan da uzak tutacağız” diye konuştu.
Programda spor dallarında gösteriler yapan gençlere Vali Işın ve protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi. İlçe esnafını da ziyaret eden Vali Işın, Merkez Camii bahçesinde vatandaşlarla çay içerek sohbet etti.
Vali Işın, daha sonra Belediye Başkanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve devlet hastanesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.