AK Parti Trabzon eski İl Başkanı Dr.Adnan Günnar, 2015 genel seçimlerinde AK Parti Trabzon Milletvekili adayı olduğunu ilk kez açıklarken, il başkanlığının belirlenmesi sürecinde mevcut AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’yi Genel Merkez’e kendisinin önerdiğini söyledi.
Ahmet Külekçi ve Nihat Yılmaz’ın Kaçkar TV’de birlikte hazırlayıp sunduğu “Trabzon Gündemi” programına konuk olan AK Parti Trabzon eski İl Başkanı Dr. Adnan Günnar önemli açıklamalar yaptı. Trabzon’da başarılı bir kongre süreci geçirdiklerini ifade eden Günnar “Trabzon’da üç kez ilçe kongresi ve il kongresi yaptım. İlk defa Trabzon’da bu kadar huzurlu, sağduyunun hakim olduğu kongreler gerçekleştirdik. Geçen dönem 15 tane çift liste kongre gittik. Şimdi üç tanesinde çoklu liste ile seçime gidildi. Biz çoklu listeyi engellemiyoruz. Biz sadece seçim öncesinde istişarelerle birlikte tek liste ile herkesi kucaklayacak bir siyasi partiyiz. Kimseyi kaybetme lüksümüz yok. Çoklu listelerde taraflar oluyor ve küsme oluyor. Biz kardeşlerimizi bir araya geliyoruz, vatandaşlarla, teşkilat mensuplarımızla, kurucularımızla istişare ederek en ideal isim etrafında güçlü, çalışacak bir yönetimi belirliyoruz. AK Parti’de dayatma yoktur. İstişarelerle hareket etme ve buna uyum göstermede siyasi terbiyedir. Aday olanı da engelleme durumumuz yoktur” dedi.
“HAYDAR REVİ 7 İSİM ARASINDA YOKTU”
İl Başkanlığı seçimlerini de değerlendiren Günnar “Ankara’da 7 isim vardı. Ben hepsi ile görüştüm. Haydar Revi, o isimlerin arasında yoktu. Biz de aday alternatifinin bolluğu kıvanç meselesidir. Haydar Bey’i arayarak ‘sizin de isminizi işittim. Böyle bir şeyi düşünüyor musunuz’ dedim. ‘Evet düşünüyorum. Kongreler neticesinde sizinle görüşemedim, ‘Böyle bir görevin altına elimi sokmaya hazırım’ dedi. Biz 10 arkadaşımızla, güle oynaya el ele kol kola Ankara’ya gittik. Görüşmelerle aday sayısı 5 arkadaşımıza indi. Başbakanımızın huzuruna çıkıldı. Başbakanımız 5’in de bu işi yapabileceğini söyledi ve Haydar Revi’ye görevi tebliğ etti. Haydar Revi’yi iyi bir kongre ile ayağa kaldırarak il başkanı olarak seçtik. Pırıl pırıl bir kardeşimiz. Ekibi ve bizimle birlikte uzak ufuklara doğru yol alacağız” ifadelerini kullandı.
“EKSİKLERİMİZ VE HATALARIMIZ OLMUŞTUR”
Günnar, mevki ve makamların geçici olduğunu belirterek “Tabi ki eksiklerimiz de hatalarımız da olmuştur. Ama en azından seçimlerde partimizin başarılı olduğunu gözlemlemekteyim. AK Parti’de il başkanlığı yapmak zor ve mukaddes bir iştir. Kimse hırs içinde olmasın. Bir takım tecrübeleri kazanmamızla halkımızın teveccühü ile böyle görevlere talip oluruz. Halkımız uygun görürse, Ahmet Davutoğlu hocamız başbakanımız uygun görürse milletvekili olarak memlekete hizmet etmeyi arzu ederim. Bunu zaman gösterecek” diye konuştu.
“PARALEL YAPI TRABZON’DA BENİ HEDEF YAPTI”
Konuşmasında paralel yapı ile mücadeleye de değinen Günnar, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Zaman gazetesinde arşiv yapmışlar. Benim en kötü fotoğraflarımla birlikte yayınladılar. En kötü fotoğrafları neden arşivlediniz. Bunu özellikle yaptılar. Diş hekimleri odası seçimlerinde de benim karşımdaydılar. Siz benim görüşmelerimi niye kayıt altına alıyorsunuz. Bu nasıl bir cemaat. Paralel yapılanmayla mücadelemiz, siyasi hayatım ve öncesinde de devam etmiştir. Hepimizin onların içinde olan arkadaşları vardır. Ben bu arkadaşlarımın bu gerçekleri görerek oradan ayrılmaları kanaatindeyim. Dini cemaatin sağ duyulu hareket etmesi gerekir. Siyasi partiyse parti kursunlar bizle mücadele etsinler. Ben bunu bekliyorum. Ben bunun bir örgüt olduğu kanaatindeyim. Üzgünüm de bizim kutsalımız olan dinimizin buna alet edilerek kullanılmasından rahatsız oluyorum. Dış mihrapların kuklası olmuş örgütlere biz papuç bırakmayacağız. Dini argümanlarla siyaseti kullananlara milletimiz itibar etmemiştir, etmeyecektir. Bu yapının içinde olup ’Nasıl aldandık’ diyen insanlar var. Paralel yapılanmayı tabanda her an sona erecek bir oluşum olarak düşünüyorum ama tavanda uluslararası istihbarat ajansları, Türkiye’nin kalkınmasını istemeyen devletlerin olduğunu düşünüyorum.”