TBMM’de 550 milletvekilinden yarısının kadın olması için her partiden kadın aday adaylarına destek veren Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA-DER) İzmir Şubesi, toplantılarını AK Partili kadın aday adaylarıyla devam ettirdi.
KA-DER İzmir Şubesi, her partiden aday adayı olan kadınlarla yaptıkları buluşmaları, AK Partili kadın aday adaylarıyla devam ettirdi. 36 AK Partili kadın aday adayının bir araya geldiği toplantıda, aday adayı kadınlar tek tek kendilerini tanıtırken, KA-DER İzmir Şube Başkanı Sema Övgün, “TBMM’de yer alacak 550 milletvekilinden yarısının kadın olması için çalışacağız” dedi.
“İZMİR’DE KATILIM TALEBİ REKOR KIRDI”
Aday adaylarının toplumsal cinsiyet rollerini bilerek eşit temsil talebiyle siyasete hazırlanmalarına KA-DER İzmir Şubesi olarak destek verildiğini kaydeden Övgün sözlerini şöyle sürdürdü: “KA-DER olarak Türkiye2de 7 Haziran seçimlerinde kadın milletvekili sayısının artması için ‘Biz ne diyoruz, siz ne anlıyorsunuz’ kampanyamızı başlatarak TBMM’de yer alacak 550 milletvekilinden yarısının kadın olması için çalışacağız. Nüfusun yarısın ı temsil eden kadınların meclislerde de eşitlik içinde temsilini istiyoruz. Kadınların oranı İzmir’de yüzde 53’tür. İzmir’de 45’i CHP, 45’i AK Parti, dördü Anadolu Partisi, biri MHP ve 14’ü HDP’den kadın aday adayı vardır. İzmir’de katılım talebi rekor kırmıştır. 43 ilde kadın aday adayı yoktur.” Övgün’ün konuşmasının ardından aday adayları tek tek kürsüye çıkarak kendilerini tanıttı.