Eskişehir Odunpazarı Belediyesi tarafından hazırlanan ve vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören Ramazan ayı programları coşku ile devam ediyor.
Hazırlanan etkinlikler kapsamında iftar programı Orhangazi Mahallesi’nde gerçekleşti. Açık pazar yerinde gerçekleşen iftar programına Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve çok sayıda vatandaş katıldı. Odunpazarı Belediyesi Aşevinde hazırlanan yemeklerle iftar yapan vatandaşlar, Ramazan ayının birleştirici bereketini aynı sofrada oruç açarak yaşadı.
Yoğun katılımın olduğu iftar programında konuşan Başkan Kurt, “Sevgili Orhangazililer, Ramazan ayımız mübarek olsun. Odunpazarı Belediyesi olarak bizim en büyük arzumuz, isteğimiz çocukları ve kadınları mutlu olan bir Odunpazarı oluşturmaktır. Onun için çocuklar ve kadınlara her türlü hizmeti yapmak istiyoruz. Bu bölgede de ne yapılacaksa, ne eksikse biz onu yapmaya çalışıyoruz. Odunpazarı’nın yaşanacak bir yer olması için uğraşıyoruz. Ramazan ayında, güzel günler geçirmenizi diliyorum” dedi.
İftar programında ilk olarak Odunpazarı Belediyesi sanatçıları tarafından Tasavvuf Müziği ve Semazen gösterisi gerçekleşti. Ardından Aşuk ile Maşuk, vatandaşlara eğlenceli anlar yaşattı. Program kapsamında sahne alan Türk Halk Müziği sanatçısı Mine Sağlam, vatandaşlara sevilen türküleri seslendirdi. Orhangazi Mahallesi’nde yaşanan türkü dolu gecede mahalle sakinleri, şarkılara eşlik ederek gönüllerince eğlendi.
6 Temmuz Cuma günü gerçekleştirilecek programın 75. Yıl Mahallesi’nde yapılacağı, mahalledeki kapalı pazaryerinde düzenlenecek programda, iftarınn ardından Tasavvuf Müziği, Semazen Gösterisi ve sanatçı Yasemin Çandır’ın konseri olacağı da yetkililer tarafından bildirildi.