Ali Rıza Özderici Kız İmamhatip Lisesi 11’inci sınıf öğrencileri tarafından kentte bulunan Suriyeli vatandaşlar için başlatılan yardım kampanyasında toplanan gıda malzemeleri ve kıyafetler teslim edildi.
Düzenlenen kampanya hakkında bilgiler veren Ali Rıza Özderici Kız İmamhatip Lisesi Okul Müdür Yardımcısı Ümit Koçak, "Biz Sosyal Sorumluluk Projesi olarak tamamen öğrencilerimizin duyarlılığı ve sağ duyusu ile Suriyeli mülteci ailelere bir yardım kampanyası düzenledik. Yaklaşık 100 aileyi hedeflemiştik ve buna ulaştık. Öğrencilerimizin kendi başlarına sorumluluk sahibi olmaları ve duyarlı olmaları bizleri mutlu etti. Biz sorunlu nesiller değil, sorumlu nesiller yetiştirmeyi düşünüyoruz" dedi.
11’inci sınıf öğrencisi Şeyma Küçükşahin ise, "Suriyeli kardeşlerimiz için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Onlara bir nebze de olsa yardım edebildiysek ne mutlu bize. Yardımlarını esirgemeyen herkesten Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.
Okul Müdürü Hüseyin Efe de, öğrencileri ile gurur duyduklarını söyleyerek, "Bize 11’inci sınıf öğrencilerimizden böyle bir talep geldi. Suriyeliler için yardım kampanyası yapmayı düşündüler. Bizde böyle duyarlı bir tavrı seve seve kabul ettik. Tamamen kendi emekleri ile böyle bir çalışma yaparak okul bünyesinde organize oldular. Çok hayırlı ve güzel bir çalışma oldu" şeklinde konuştu.