ERSAN AKSU DUYURDU

AK Parti Samsun İl Başkanı Av. Ersan Aksu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda milletvekili aday adaylığı başvurularının başladığını belirterek şu ifadeleri kullandı, "28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi aday adaylığı başvuruları başladı. Adaylarımız, başvurularını 16 Mart 2023 Perşembe günü akşamına kadar, http://basvuru.akparti.org.tr adresinden e-başvuru yöntemiyle yapabilecekler."

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI BAŞVURU ÜCRETLERİ

AK Parti'den milletvekili aday adayları başvurusu yapacaklar için ücretler ise şu şekilde belirlendi: Yetişkinler için 20 bin TL, kadınlarımız ve gençlerimiz için 10 bin TL, engellilerimiz için de 5 bin TL şeklinde olacak.

Konuya ilişkin detaylı açıklamalarda bulunan AK Parti Samsun Seçim İşleri Başkanı Av. Emrecan Sohum da, şu ifadeleri kullandı;

MÜRACAATLAR BAŞLADI 

AK Parti'de, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak seçime ilişkin milletvekilliği aday adaylığı müracaatları başladı. İl başkanlıkları ve genel merkez tarafından alınmaya başlanan aday adaylığı müracaatları 16 Mart 2023 tarihine kadar devam edecek.

BAŞVURU AİDATLARI AFAD'A BAĞIŞ OLARAK VERİLİYOR    

Milletvekilliği aday adaylığı için müracaat edenler başvuru için belirlenen ücretleri AFAD'a bağış olarak verecektir. Başvuru yapacak aday adaylarımızın AFAD'a yapması gereken bağış miktarı en az; yetişkinler için 20 bin TL, kadın ve gençler için 10 bin TL, engelliler için de 5 bin TL şeklinde olacak. 

BAŞVURULAR NASIL YAPILIYOR? 

Başvuru yapmak isteyenlerin https://basvuru.akparti.org.tr adresinden online ön başvurularını tamamlayıp İl Başkanlığımıza ilgili belgeler ile başvurması gerekmektedir.

HİÇBİR SEÇMEN, SEÇMEN OLMA HAKKINI KAYBETMEYECEKTİR 

AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak milli iradenin sandığa eksiksiz bir şekilde yansımasını önemsiyoruz. Bu doğrultuda deprem bölgesinden şehrimize gelen vatandaşlarımızı, demokratik haklarını kullanmaları noktasında mağduriyet yaşamamaları ve milli iradenin sandığa eksiksiz bir şekilde yansıması adına bilgilendiriyoruz. 

DEPREMZEDE VATANDAŞLARIMIZ NEREDE OY KULLANACAK? 

Bu kapsamda devletimizin bütün kurumları da kolaylaştırıcı adımlar atıyor. Buradan tekrar hatırlatmak istiyorum ki; hiçbir seçmen, seçmen olma hakkını kaybetmeyecektir. Depremzede vatandaşlarımızdan yerleşim yeri adreslerini şehrimize aldıranlar Samsun’da, aldırmayanlar ise son kayıtlı yerleşim yeri adreslerinde oy kullanabilecektir.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.