Burdur Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Yılbaşı sebebiyle, Cumhuriyet Meydanı’nda ilk kez sokak partisi düzenlendi.
MAKÜ ve Burdurlu öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği sokak partisinde Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, gençlerle birlikte dans etti. Burdur’un ilk genç Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, isteyen öğrencilerinde öz çekim isteğini kırmadı. Gençler ve miniklerle birlikte dans eden Başkan Ercengiz, olay ya da problem çıkmadığı sürece yılbaşı sokak partisini sürdüreceklerini vurguladı. Başkan Ercengiz, öğrencilere karanfil dağıtarak, yeni yıllarını tebrik etti. Gençlere seslenen Başkan Ercengiz, “Çoğunuz evinizden uzaktasınız. Bizimle berabersiniz, bizim evimizdesiniz. Bizlerin misafirisiniz ve benim değerli hemşehrilerim de burada, 2014 bizim için Burdur’da değişim yılının başlangıcıydı. 2015’de değişimi hep birlikte yaşayacağız. Hep birlikte geleceğiz ve siz istediğiniz sürece Burdur hak ettiğinin en iyisine layıktır. Hep birlikte başaracağız. Eğlenmeye devam. 2015 yılının daha çok özgürlük, daha çok demokrasi, daha çok sevgi, daha çok sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum. Sizlerden tek ricam, bu akşam çok güzel eğlendik. Bu akşamı tatsız bir şekilde bitirmeden, evlerimize, yurtlarımıza ve pansiyonlarımıza gidelim. Hepinizi çok seviyorum” diye konuştu.
Başkan Ercengiz, geri sayımı gençlerle yaptı. 2015 yılına girilen dakikada Başkan Ercengiz, eşi Hülya Ercengiz ve oğlu Mehmet Ali Ercengiz’e sarılarak, yeni yılı kutladı. Sokak Partisi, olaysız şekilde sona erdi.