Ahmet ERTAN/EDREMİT (Balıkesir), () - BALIKESİR'in Edremit İlçesi'nde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen 'Mysia Uluslararası Havacılık Festivali'nde, uçaklar gökyüzünü renklendirdi. Festivalde uçak, paramotor ve balon gösterileri yapıldı.
Edremit Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Körfez Sportif Havacılık Kulübü tarafından gerçekleştirilen 4'üncü Mysia Havacılık Festivali'nin ilk ayağı Edremit'in Akçay sahilinde yapıldı. Gösterileri Edremit Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, Edremit Belediye Başkanı CHP'li Kamil Saka, Edremit Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz ile birlikte çok sayıda vatandaş izledi. Akçay Meydanı'ndaki etkinliklerde pilotlar, unutulmaz anlar yaşatarak izleyenlerin yüreklerini hoplattı. Gösteri uçaklarıyla kol uçuşları, alçak irtifa, hız ve duman geçişleri gösterileri yapıldı. Türkiye'nin ilk sivil akrobasi pilotu olan Ali İsmet Öztürk'ün 'Mor Menekşe' adlı uçağıyla yaptığı gösteriler izleyenlere heyecanlı dakikalar yaşattı. Uçağın dumanıyla gökyüzünde kalp çizen ve kalbin içinden de ok geçirmeyi başaran Ali İsmet Öztürk, yakın irtifalı uçuş gösterileriyle izleyenlerin nefesini kesti. Yaklaşık 5 bin kişinin izlediği havacılık gösterilerinde son olarak balonla çocuklara yönelik gösteriler yapıldı. Çocuklar balona bindirilerek yerden 20 metre yükselmeleri sağlandı. Festivalde uçak, paramotor ve balon gösterileri de yapıldı.
'EDREMİT'İ TANITMAK İÇİN'
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremit'i tanıtmak ve turizm gelirlerini artırabilmek için farklı organizasyonlar düzenlediklerini ifade etti. Başkan Saka, "Festivalde bölge insanlarımız ve misafirlerimiz farklı bir gün yaşadı ve uçaklarla tanıştı. Komşu ilçe ve illerden birçok kişi bu festivali izlemek için geldi. Festivalin ikinci ayağı yarın Altınoluk sahillerinde devam edecek" dedi.
Körfez Havacılık Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Tanınmış da festivalin öncelikli hedefinin, kamuoyunun havacılığa ilgisini çekmek, sevdirmek, tüm dünyadan havacıları buluşturmak olduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI