İSTANBUL. () TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti (TGC) bu sabah hayatını hayatını kaybeden duayen gazeteci Leyla Umar içın yayınladığı mesajda, "Leyla Umar’ın ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz" dedi.

Mesajda, "TGC Üyesi, Sürekli Basın Kartı 2006 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi, Türk Basınının renkli kalemlerinden meslektaşımız Leyla Umar 16 Kasım 2015 Pazartesi günü vefat etti. Türk Basının değerli kalemlerinden ve renkli simalarından meslektaşımız Leyla Umar’ı kaybettik. Mesleğimize uzun yıllar çok değerli hizmetler veren Leyla Umar’ı sevgi ve saygıyla anıyor, ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz” denildi.

LEYLA UMAR KİMDİR?
1927 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek yaşamına Milliyet Gazetesinde muhabir olarak başladı. 10 yılı ABD Temsilciliği olmak üzere 22 yıl boyunca Milliyet’te çalıştı. 4 yıl Londra’da BBC’nin Türkçe bölümünde görev yaptı. Vatan Gazetesinde yazılarını sürdürdü. Leyla Umar uluslararası düzeyde ün yapmış kişilerle yaptığı özel söyleşilerle de tanındı. Söyleşi yaptığı ünlüler arasında Fidel Castro, Nelson, Mandela, Yaser Arafat, Humeyni, Desmund Tutu, Prenses Diana, Maria Callas, Placido Domingo gibi önemli isimlerde bulunuyor. 50 yılı aşkın gazeteciliğinin yanı sıra sosyal aktivitelere de ilgi gösteren Umar, Türkiye’deki terkedilmiş çocuklar için kurulan SOS Uluslararası Çocuk Köyü Organizasyonuna katkıda bulunmuş, tanıtıcı televizyon programları yapmıştı.