MUŞ (İHA) – Muş’ta üniversite adayları Lisans Yerleştirme Sınavı’nda ter dökenken, Toplum Gönüllüleri Vakfı Muş Alparslan Üniversitesi gönüllüleri ise köy okulu öğrencileri için kalem topladı.
Muş’ta sabah saatlerinde sınav yerlerine gelen adaylar, kimlik kontrolü ve üst aramasının ardından salonlara alındı. Muş E Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda kalan bazı tutuklu ve hükümlüler de güvenlik güçleri eşliğinde sınava alındı. Sınav çıkışında salonların önünde stant kuran gönüllüler ise köy okulları için kalem, silgi ve açacak gibi eğitim materyallerini topladı. 4 koli kalem toplayan gönüllüler, 2015- 2016 eğitim öğretim yılı dönemi başında köy okullarını ziyaret ederek öğrencilere dağıtımlarda bulunacaklarını söylediler. İhtiyacı olan köy okullarına kalemleri ulaştıracaklarını belirten Muş Alparslan Üniversitesi Siyaset Bilimi Kamu Yönetimi 3. sınıf öğrencisi Muhammed Açıkgöz, “Bugün burada köy okullarımız için Toplum Gönüllüleri Vakfı olarak LYS’den çıkan arkadaşlardan kalemlerini toplamayıp gelecek sene eylül ayında hangi köy okulunun ihtiyacı varsa o köy okuluna kalemleri dağıtacağız” dedi.
Hem okuyup hemde sosyal faaliyetlerle çalışmalar yaptıklarını ifade eden Tuba Onat ise, “LYS yapılıyor, bizde sınavdan çıkan arkadaşlardan kalemlerini talep ediyoruz. Köy okullarına göndermek için. Toplayabildiğimiz kadar toplayacağız. İhtiyacı olan öğrencilerimize ulaştıracağız. Hem okuyoruz hemde diğer öğrencileri düşünüyoruz. Hem okuyup hem de birşeyler yapmak zor değil. Elimizden geldiği kadarıyla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.