Kırmızı-beyazlı takımın Teknik Direktörü Engin Korukır, Adana Demirspor maçı sonrası genç futbolcuların durumunu değerlendirdi. İyi yolda olduklarının altını çizen Korukır, gelecek hakkında ise olumlu açıklamalarda bulundu.

OYUNUN DURMASI TEMPONUN ÖNÜNE GEÇTİ!..
Adana Demirspor ile oynanan maçta rakip takım oyuncuları tarafından oyunun sürekli durdurulmasının, tempoyu düşürdüğünü belirten Korukır, "Rakip kim olursa olsun sezonun ilk maçı her zaman zor geçer. Rakibimizin ve bizim transfer yasağımızın olması çok enteresan bir maç oynamamıza neden oldu. Rakibimiz keşke sahaya as kadrosuyla çıksaydı. Belki öyle olsaydı rakip daha çok atak yapmayı ve kalemize gelmeyi düşünecekti. Durum öyle olmayınca oyun çok değişti. Yenilmemek için sahaya çıktıkları dizilişlerinden de belliydi. 100 dakika oynanan maçta 100 kere maç durdu. Böyle oluna da siz ne kadar tempo yapmaya çalışırsanız çalışın, oyun durduğu zaman soğuma oluyor” diye konuştu.



"FİZİKSEL YÖNDEN İYİYİZ"
Oyuncularının fiziksel olarak iyi bir noktada olduğunu belirten Korukır, "“Oyuncularımın fiziksel güçlerinden çok memnunum. Rakip kim olursa olsun, oyuncularım devamlı hücumu düşündü. Fiziksel olarak iyi durumda olmamız, maçın skorundan daha önemliydi bence. Bunları devam ettirdiğimiz sürece skor da ortaya çıkacaktır. Çok fazla gol pozisyonu bulduk. 13 korner kullandık. Bu da çok fazla hücum yaptığımızı gösteriyor. Keşke oyun oynanırken çok fazla durmasaydı. Oyunun durması bizim aleyhimize oldu” şeklinde konuştu.

"ÇOK FAZLA BEKLENTİ İÇİNE GİRMEYİN"
Genç oyunculardan çok fazla bir beklenti içerisine girilmemesi gerektiğine dikkat çeken Korukır, "Oyuncularımın hepsinden memnunum. En azından hepsi iyi niyetli. Sıkıntılarımız var. Ofansif manada çok daha fazla üretken olabilirdik. Ama elimizdeki mevcut kadro bu Ocak ayına kadar böyle devam etmek zorundayız. Genç oyunculardan çok üst seviyede bir şey beklemiyorum. Onlar kendi performanslarını ortaya koysunlar. İlk maçta bu tür sıkıntılar olacaktır. Burhan, Alperen, Enes, Ramazan, Halil İbrahim, Kemal, Berkay, Samet ve dolu genç oyuncumuz var. Bunların hepsinden faydalanacağız. Ama bunlardan çok büyük bir beklenti içerisinde olursak, onları da psikolojik olarak sıkıntıya sokarız. Üstlerine koyarak gideceklerini düşünüyorum" açıklamalarında bulundu.