SURİYE'nin Rojava bölgesinde IŞİD ile girilen çatışmada hayatını kaybeden YPG'li Cumhur Turan, Hakkari'de toprağa verildi.
Suriye'nin Rojava bölgesinde IŞİD ile girdikleri çatışmalarda yaşamını yitiren 13 YPG'linin cenazesi 12 gün bekletildikleri Irak sınırından dün gece izin verilmesi ile birlikte Habur Sınır Kapısı üzerinden Türkiye'ye getirildi. Otopsileri yapılan YPG'lilerden Cumhur Turan'ın cenazesini teslim alan yakınları Hakkari'ye hareket etti. Hakkari il girişinde HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, DBP Hakkari il Eş Başkanı Musa Çiftçi'nin de aralırnad bulunduğu kalabalık tarafından karşılanan Turan'ın cenazesi, ilk olarak Hakkari Devlet Hastanesi morguna alındı.
Turan'ın cenazesi yine kalabalık eşliğinde kent merkezine 5 kilometre mesafede bulunan Sümbül Mahallesi'ndeki Tekser mezarlığında toprağa verildi. Cenazenin Hakkari il Emniyet Müdürlüğü önünden geçişi sırasında DBP ve HDP'liler herhangi bir provokasyonun yaşanmaması için güvenlik kordonu oluşturdu.
Cenazenin toprağa verilmesinin ardından Kürtçe konuşan Meya-Der Hakkari Şube Eş Başkanı Bedirhan Koç, Suriye'nin Rojava bölgesinde IŞİD çeteleriyle girilen çatışmada 24 gün önce yaşamını yitiren ve 12 gündür geçişlerine izin verilmediği için Habur sınırında bekletilen cenazelerin dün (Salı) akşam itibariyle geçişlerine izin verilerek ailelerine teslim edildiğini söyledi.
FOTOĞRAFLI