Geçtiğimiz günlerde Milliyetçi Hareket Partisi genel başkan yardımcılığından istifa eden ve yakın zamanda genel başkanlığa aday olması beklenen MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Gaziantep’e ziyarette bulundu.
Milliyetçi Hareket Partisi genel başkan yardımcılığından istifa etiği günden bu yana çok istemesine rağmen memleketine gelme fırsatı bulamadığını belirten Özdağ, “Ancak bugün çok değerli iki ailenin ve çok değerli iki dostumun Kılıç ve Koçoğlu ailelerinin çocukları evleniyor. Onların bu mutlu gününde yanlarında olmak istedim o amaçla bugün buradayım. Önümüzdeki günlerde tekrar geleceğim ama uzun bir süre sonra tekrar gelmenin sevinci yaşıyorum ben de. Ayın 9’unda bu konu hakkında açıklama yapacağız inşallah ve bir yürüyüşü birlikte başlatacağız” dedi.
"DİYARBAKIR HALKI PKK’NIN GERÇEK YÜZÜNÜ İYİDEN İYİYE GÖRMÜŞ DURUMDA"
"Birkaç gün önce Diyarbakır’daydım. Diyarbakır’da teröre karşı büyük bir mücadele veriliyor" diyen Özdağ, “Bu mücadelenin sonucunda Sur bölgesi PKK teröründen temizlenmiş. Ama daha önemli olan şey Diyarbakır’ın PKK’ya karşı almış olduğu sert ve olumlu tavır. PKK’nın gerçek yüzünün Diyarbakır’da halk tarafından iyiden iyiye görülmeye başlandığı ortaya çıkmış durumda. Diyarbakırlılar Yusuf Halaçoğlu ve Özcan Yeniçeri ile birlikte beni bağırlarına bastılar. Neden şimdiye kadar gelmediniz diye de sitem ettiler. Sur’da vatandaşla bir arada olduk, saldırıya uğrayan Mermer Karakolunu ziyaret ettik daha sonra yaralanan askerlerimizi ziyaret ettik. Bizim dönüşümüzden sonra ağır bir saldırıya uğrayan biliyorsunuz ki özel hareketçiler vardı onların karargahına gittik, onların dertlerini dinledik" ifadelerini kullandı.
“EYP TESPİTİ YAPILAN BİNALAR TANKLARLA TOP ATEŞLERİYLE İMHA EDİLMELİDİR”
Diyarbakır gezisinin çok önemli ve olumlu tespitleri olduğunun altını çizen Özdağ, “Biliyorsunuz Nusaybin’de devam ediyor, PKK terörünü temizlemek için yapılan çalışmalar. Nusaybin’de PKK, Sur‘da, Cizre’de, Şırnak’ta, Silopi’de almış olduğu derslerin ve uğramış olduğu mağlubiyetin etkisi ile yeni yeni taktiklerle geliyor. Bütün binaları bombalıyor ve askerlerimiz ve polislerimiz binaları temizlemek için girdikleri zaman binalar havaya uçuruluyor. Şehitleri böyle veriyoruz. 24 şehit verdik bunların 18’i EYP patlamasıyla verilen şehitler. Hiçbir Türk askerinin, hiçbir Türk polisinin canı bir binadan kıymetsiz değildir. Askerlerimiz, polislerimiz böyle tuzaklanmış binalara sokulmamalı bina temizliği askerlerimize polislerimize bu şekilde yaptırılmamalıdır. Bunun yerine EYP ile tuzaklandığı düşünülen binalar içinde canlı olup olmadığının tespitinden hemen sonra top ateşi ile imha edilmelidir. Tank ateşi ile imha edilmelidir. Yerleştirilecek bombalarla imha edilmelidir. Türk askerinin Türk polisinin hayatı bizim için olağanüstü öneme sahiptir. Buradan yetkilileri bu konuda bir kez daha uyarmak istiyorum, hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.